PAROLER: Blant de mange parolene i toget var det paroler for Palestina, mot gruvedeponi og mot privatisering.
            (Foto: Pia Engman)

PAROLER: Blant de mange parolene i toget var det paroler for Palestina, mot gruvedeponi og mot privatisering.Foto: Pia Engman

1.000 møtte opp i 1. mai-tog

Det var godt oppmøte i snødrevet i Tromsø sentrum på torsdag.
Last inn siden på nyttSaken oppdateres...

STORGATA: Årets 1. mai-tog gikk under hovedparolene ”Velferdskommune JA! Privatisering NEI!” og ”EU medisin raserer Europas velferd!”

Leder i Tromsø LO, Ronny Johansen, anslår oppmøtet til ca. 1.000 mennesker, men understreker at han ikke talte. Han er godt fornøyd.

– Det var bra i fjor, og det er enda bedre i år, sier han.

LES OGSÅ: Støre talte i Sørreisa

Flere av appellantene uttrykte sin støtte til de streikende havnearbeiderne ved Hurtigrute-kaia, og internasjonal solidaritet var også et gjengangstema.

– Det er når vi ser hvor urettferdig tekstilarbeidere blir behandlet, at vi ser hva arbeiderbevegelsen og 1. mai har betydd her til lands, sier Brage Larsen Sollund (Ap), som var en av appellantene på Stortorget.

LES OGSÅ: Vil gjenerobre frihetsbegrepet

Lik itromso.no på Facebook:iTromsø ønsker en åpen og saklig debatt. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller strider mot etikk eller lovverk. Vi oppfordrer alle til å være saklig og vise respekt for andres meninger, og forbeholder oss retten til å utestenge brukere som ikke overholder våre retningslinjer i kommentarfeltet.

Mer å lese på iTromsø: