På under et døgn nådde også Facebook-fenomenet "Hopp i havet" Nord-Norge for fullt. Trenden går ut på at noen filmer deg mens du hopper i havet og sender utfordringen videre til andre. De får da 24 timer på seg til å svare på utfordringen.

- Det var Fredrik Allertsen som sendte meg utfordringen. Jeg er litt glad for at jeg fikk den. Vi ser jo på TVen at alle sørpå har så bra vær, så det var litt morsomt at vi også kan vise at vi kan kaste oss i sjøen selv om det er null grader, sier Johnsgård som er kjent fra blant annet Kråkeklubben og Påskemorgen på NRK1.

Vond hals

Følelsen av å havne i havet beskriver han som å bli stukket av tusen nåler på én gang. Men det var ikke på grunn av kråkebollene som lurte på bunnen.

- Det var utrolig kaldt, men greit når man kom opp for da var jeg jo helt nummen. Det var absolutt verdt det.

I dag har derimot Johnsgård vond hals, men det tror han kommer av kampen mellom TUIL og TIL i går.

SE BILDESERIE: Her hopper hardhausene i havet

Redd for å bli stoppa

Også Julianne Brox fra Kvaløya tok svømmetak i det kalde vannet. Hun hadde fått med seg fenomenet da hun var på jobb i går og prøvde å holde en lav profil, men invitasjonen slapp hun ikke unna.

- To timer før jeg var ferdig på jobb kom det et varsel på Facebook. Da hadde tanta mi vært uti vannet og da måtte jo jeg også det, sier Brox som forteller at hun ikke hadde noe særlig lyst, men at konkurranseinstinktet slo inn.

Hun hoppet fra en molo på Larseng og når hun skulle kjøre hjem tok hun på seg en boblekåpe med ingenting under.

- Jeg var litt redd for å bli stoppet av politiet. Det hadde vel sett veldig spesielt ut.

I dag melder Julianne at hun føler seg frisk, men at hun skalv litt da hun la seg i går kveld.

- Nå går utfordringen videre til min kostholdsveileder og tidligere svigermor. Jeg føler hun fortjener den, sier Julianne.

Christer Johnsgård , kjent fra blant annet Kråkeklubben og Påskemorgen på NRK1, tok utfordringen og hoppet i havet i går. Foto: Marius Fiskum