Skogland, som er varemedlem til styret i Naturvernforbundet avdeling Tromsø, fikk med seg den private søppelfyllingen som iTromsø skrev om i forrige uke. Skogland tror ikke det blir den siste søppelplassen.

- Nei, jeg tror at det faktum at søppeldeponiet på fastlandet er stengt fører til at flere velger å gjøre hive søppelet i naturen, sier Skogland.

Kommer flere fyllinger

Han mener Remiks sin plassering, langt nord på Tromsøya, er upraktisk og uhensiktsmessig for folk som bor på fastlandet.

Les også: Festdeltakere ramponerte biler

- Det er helt åpenbart en ulempe. Den er vanskelig tilgjengelig med all trafikken og det er langt å kjøre. Det var nok ikke noe sjakktrekk å legge ned fyllinga i Tromsdalen, sier Skogland.

- Tror det er det som har skjedd i tilfellet i Sandvika forleden?

- Det vet man jo ikke. Det er umulig å bevise. Men jeg tror det kommer til å dukke opp flere slike fyllinger, sier Skogland.

Lavere terskel

Han understreker at han slett ikke forsvarer folk som dumper avfallet sitt i naturen.

- Selvsagt ikke. Men vi vet at gjør du det for vanskelig for folk å bli kvitt søppelet, så vil enkelte ha en lavere terskel for å drite i det. For å si det sånn: Har du ikke pol i bygda, så er det flere som brenner hjemme, sier Skogland.

Lett tilgjengelig

Britt Hege Alvarstein (Frp), byråd for utvikling, deler imidlertid ikke Skoglands bekymring i det hele tatt.

- Nei, det tror jeg ikke kommer til å skje. Terskelen for å kaste fra seg søppel på denne måten har blitt mye høyere de siste 20 årene, selv om det alltids er noen som ødelegger helhetsinntrykket. Det handler om holdninger og jeg mener jo også at anlegget på Skattøra er lett tilgjengelig, sier Alvarstein.

- Merkelig

- Hva tror du da er grunnen til søppelfyllinger ala den i Sandvika?

- Det aner jeg faktisk ikke. Jeg syns det er merkelig all den tid dette er gratis å levere på Skattøra. Man har altså tatt seg bryet med å laste søppelet opp på bilen, men gidder ikke å kjøre det dit det hører hjemme. Dette er jo ikke akkurat hverdagssøppel som man dumper hver uke heller, sier Alvarstein.

Hun syns et sentralt deponi er naturlig i 2014.

- Tromsdalen var vel og bra i sin tid. Men byen vokser og det som var OK før, er kanskje ikke like greit nå. Dette handler litt om hvem du skal ha som nabo, sier byråden.

TVILER: Byråd Britt Hege Alvarstein tror ikke at folk på fastlandet kommer til å forsøple mer fordi noen har fått lengre vei til søppeldeponiet. Foto: Daniel Lilleeng