Ordfører Jens Johan Hjort oppfordrer hele byen til å delta på dugnaden i forkant av 17. mai.

Ordføreren ber folk om å stille til dugnad

Ordfører Jens Johan Hjort vil gjøre alle byens innbyggere til søppelplukkere.
Last inn siden på nyttSaken oppdateres...

Sammen med Kjell Arvid Andreassen i Næringsforeningen, Gørhild Olsen, Bård Jørgensen og Frank Remman i Remiks og Wim Weber, miljørådgiver i kommunen, rensket han i formiddag opp på plenen foran rådhuset.

– 13. mai inviterer vi hele Tromsøs befolkning til å bidra til å plukke søppel i hele byen. Vi må la byen skinne når grunnlovsjubileet skal feires 17. mai, sier ordføreren.

Han får støtte fra Andreassen som påpeker at det er lov å begynne tidligere.

Les mer: Enighet mellom politiet og 17. mai-komiteen

Mange arrangementer

– Året 2014 er fullt av arrangementer, og det er viktig at byen vises på sitt beste gjennom hele året. Mot sensommeren får vi både Arctic Race of Norway og Sjakk-OL, og det er viktig at byen ser så pen ut som mulig, sier Andreassen.

Næringsforeningen har tidligere oppfordret både butikkeiere og gårdeiere i sentrumsområdet til å ta vare på området rundt sine egne bygninger, og bidra til å skape god stemning i byen.

– Å sette ut bord, rydde og vaske, rive ned plakater fra lyktestolper og servere kaffe gjør veldig mye for sentrumsmiljøet, sier han.

Konkurranse

Dette er det tredje året søppeldugnad arrangeres på vårparten i kommunen. Konkurranseinstinktet hos ordføreren er på høyeste nivå før årets dugnad settes i gang.

– I fjor stilte Arbeiderpartiet med flest søppelplukkere, og de samlet nok mest søppel også. Et hvert tap som politiker er et nederlag, innrømmer ordføreren slukøret.

– Men i år er det ingen tvil om at vi blå skal slå alle rekorder, og alle byrådene blir beordret ut til søppelsekkene, gliser han spøkefullt.

Heller ikke russen slipper unna når dugnadsånden skal spres over byen.

– Russen lovte å stille opp på dugnaden for et par år siden, men de viste seg aldri. Dermed oppfordrer jeg årets russekull til å vise at de er bedre enn sine forgjengere, sier Hjort.

Les mer: Beklager på vegne av russen

Godt arbeid

Kjell Arvid Andreassen tilføyer at Remiks og Bydrift fortjener mange lovord for innsatsen de legger i en ren by.

– Remiks gjør en fantastisk jobb, og de stiller opp på dugnadsdagen for å sørge for at alt det plukkede søppelet hentes. I tillegg organiserer de skoleelever, barnehager, idrettslag og så videre, slik at de kan rydde de ulike bydelene for en slump med ekstra penger i lag- eller klassekass, sier Andreassen, som legger til at veiene også skal være ferdig spylt til nasjonaldagen.

– Brann og redning er allerede i gang med dette arbeidet, sier han.

Les mer: Frykter flere private søppelfyllinger

Lik itromso.no på Facebook:iTromsø ønsker en åpen og saklig debatt. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller strider mot etikk eller lovverk. Vi oppfordrer alle til å være saklig og vise respekt for andres meninger, og forbeholder oss retten til å utestenge brukere som ikke overholder våre retningslinjer i kommentarfeltet.

Mer å lese på iTromsø: