Egentlig skulle 18-åringen fra Tromsø ha sommerjobb på SATS, men etter godt arbeid fra modellbyrået Team Models skal nå tromsøjenta Victoria Stenvold til Milano for en prøveperiode i det hun beskriver som den ultimate drømmejobben.

– Tilbudet kom på mail denne uken og jeg trodde absolutt ikke på det. Jeg leste den 10 ganger før jeg skjønte hva som sto der. Da var det bare å ringe mamma å si at det blir sommer i Milano for min del, sier Stenvold.

Har troen på Victoria

I Oslo, hvor modellbyrået til Victoria holder til, har man klokketro på at den unge modellen kan klare å slå gjennom internasjonalt.

– Hun er en nydelig jente som er utrolig fotogen. Hun kan nå veldig langt om hun virkelig vil det, sier Eivor Øvrebø, som er daglig leder for Team Models.

Hun forteller at Victoria er den eneste jenta fra deres byrå som får muligheten til å reise til Milano i sommer.

– Det er to andre jenter som får muligheten i Tokyo og London. Vi fikk forespørselen fra et byrå i Milano som hadde sett bilder av Victoria og ville absolutt ha henne ned for en prøveperiode.

For Victorias del betyr det at hun testes ut foran kamera av byrået, så får hun mulighet til å gjøre et castingoppdrag hvor hun skal modellere for ulike oppdrag.

– Dette er som regel konkrete jobber i reklamebransjen.

Fullfører skolen

Men 18-åringen har bena godt plantet på jorden inntil videre. Hun skjønner at ingenting enda er gitt, selv om muligheten nå er her.

– Jeg skal i alle fall gjøre ferdig videregående skole før noe mer skjer, sier Victoria.

Dette får hun støtte av fra byrået i Oslo.

– Det høres veldig fornuftig ut. Når hun er ferdig der til neste sommer er det ingenting som hindrer henne i å satse for fullt, sier Øvrebø.

– En stor drøm

Victoria reiser allerede i slutten av juni og blir hele sommeren. Flyturen betaler hun selv, men det italienske byrået betaler oppholdet.

– Jeg gleder meg helt sykt. Det er jo motemekkaet i verden ved siden av New York og London. Det er utrolig rart å prate om det og få sjansen til å starte der når man først reiser ut, sier Victoria Stenvold.

POSERER: Tromsøjenta Victoria Stenvold (18) er klar for sommerjobb i Milano. Foto: Kent-Einar Myreng Foto: Kent-Einar Myreng