Advokat Rune Gustavsen i Justitia AS har meddelt Nord-Troms tingrett at AS Taco og eier Ivar B. Austad sitt bud på 20 millioner kroner er høyest og bør aksepteres.

Har akseptert

– Jeg kan også bekrefte at budet er presentert for Handelsbanken og Sparebanken Nord-Norge som har gitt sin aksept. Om ikke noe spesielt skjer i kommende dagene, vil tingretten ta stilling til budet. De har siste ord i saken, presiserer Gustavsen.

Dersom eiendomsselskapet får tilslaget, vil prisen havne 3 millioner kroner over takst.

Kastes ut

Ifølge dokument iTromsø har fått tilgang til, ligger det en betingelse i budet fra AS Taco. Det innebærer at samtlige leietakere i næringsbygget må ut. Det betyr at blant andre Europris vil være uten lokaler.

Eier og daglig leder i AS Taco, Ivar B. Austad, ønsker ikke å kommentere saken:

– Det vil jeg eventuelt gjøre dersom tingretten gir sin aksept, sier han.

Strategisk

Underveis i den omfattende budrunden har også J.M. Hansen vært blant interessentene. Både el-konsernet og Taco eier tilstøtende eiendommer og bygninger. Derfor har Ærfuglveien 5 vært strategisk viktig i forhold til videre ekspansjon i området.

Budet til AS Taco er bindende i ytterligere 14 dager.

Går sin gang

I denne tvangsprosessen inngår også tre eiendommer som Petter Vesterli hadde i Storgata. Her var salget på det nærmeste avgjort. Advokat Rune Gustavsen hadde sågar meddelt tingretten at budet fra Totalrenovering AS på 14.035.000 kroner kunne aksepteres.

Men da kom en ny interessent på banen – noe som gjorde at prosessen ble stoppet. Det foreløpige høyeste budet på den samlede eiendomsmassen er på 16 millioner kroner.

Avventende

– Både når det gjelder Håpet og sentrum er det ikke utenkelig at det kan dukke opp nye, høyere bud. Skjer det, må tingretten ta hensyn til det. Sånn sett er det slett ikke sikkert at tvangssalgene er unnagjort så raskt som ført antatt, sier Justitia-advokaten.

AVVENTER: Ivar B. Austad avventer tingrettens aksept før han uttaler seg om saken. Foto: Ronald Johansen