SOMMARØY: I ett år og tre måneder har 20 år gamle Kristian Andresen leid huset i Nordfjordveien på Sommarøy. Her leier han 127 kvadratmeter helt alene. Nå ligger huset ute for salg til 3, 4 millioner kroner. Likevel frykter ikke Kristian at han må forlate huset med det første.

– Det har ligget ute for salg veldig lenge så det ser ikke ut som det kommer til å bli solgt med det første. Jeg har sagt at jeg kan betale en halvannen million for tomta. Mer enn det er den ikke verdt, sier Andresen.

Prøvd i flere år

Tomten til huset er fire mål stort og i følge huseier er det en av øyas største boligtomter. Likevel har den ikke blitt solgt siden den ble lagt ut, første gang for tre år siden.

– Vi la den ut for tre år siden og for 14 år siden la vi huset ut for salg på nytt igjen, sier Tor Gabrielsen som eier huset sammen med Børge Karlsen.

Da de la ut tomten første gangen fikk de inn et bud på tre millioner kroner. Det vurderte huseierne som for lite. Nå håper de at andre ønsker seg huset og tomten.

– Jeg tror nok ikke TV-programmet har noe å si for salg av boliger på ”Yttersia”. Men jeg så det ble solgt et annet hus her nå nylig, så får vi håpe at dette også kan bli solgt og da ikke for halvannen million kroner, sier Gabrielsen. Om det kommer til å bli solgt i nærmeste framtid er han likevel usikker på.

– Det er ikke godt å si om det blir solgt eller ikke, vi får se.

En del festing

Andresen, som for tiden er hjemmeværende på grunn av betennelse i armen, sier at dersom det blir solgt så blir nok de nye innflytterne ikke så lett kvitt han.

– De får bare flytte inn, jeg vil ikke flytte ut av guttehuset, jeg kommer sikkert til å gå igjen her i veggene, sier han og ler.

I TV-programmet ”Yttersia” som ble sendt på NRK møter vi Kristian i det han skal flytte inn i det som etter hvert har blitt hetende ”Guttehuset”. Det gjorde han på bakgrunn av at han var lei av morens mas og ønsket å ha et sted hvor han kunne arrangere fester for vennene sine i helgene. Siden da har det blitt en del fester i ”guttehuset”.

– Etter at jeg kjøptehar nok huset fått kjørt seg litt. Jeg hadde blant annet fest her forrige helg, men etter utallige utskiftninger av sofaene har jeg nå bestemt at det ikke er lov i hoppe i sofaen, sier Andresen.

MYE FEST OG MORO: Kristian Andresen har hatt veldig mye gøy det året han hra bodd for seg selv. Foto: Ronald Johansen