I fjor høst ble det kjent at Ola Giæver jr. og Mads Bækkelund skal frakte den tidligere russiske elvebåten ”MS Hansa” fra Polen til Tromsø for å bruke lugarene som studentboliger. Nå er det igjen skjær i sjøen for studentbåten.

Utfordringer

– Jeg vil ikke si så mye men vi har litt utfordringer på den økonomiske siden, sier Ola Giæver jr.

Han understreker likevel at prosjektet med å få den 77 meter lange båten til Tromsø ikke er skrinlagt.

–Vi må skaffe til veie de pengene som mangler til å få realisert dette, og planen er fortsatt å få båten til Tromsø og kunne huse studenter i den, sier Giæver bestemt.

Samarbeidet mellom de to investorene vil fortsatt bestå.

God plass

Skipet skal være utstyrt med tre restauranter, en bar og et konferanserom, samt et fullt utstyrt kjøkken. Det er 62 lugarer om bord, og alle er tenkt brukt til studentboliger.

iTromsø omtalte først studentbolig-båten i oktober i fjor, og da uttalte Giæver at båten var ventet til byen i løpet av november eller desember i 2013. Nå vil han ikke si når båten er planlagt ankommet Tromsø.

Vil ikke skuffe noen

– Jeg har hele tiden vært opptatt av ikke å skape noen forventninger til en fastsatt dato slik at folk skal føle seg lurt. Derfor vil jeg heller ikke sette noen dato for når båten skal legge til kai her i Tromsø, selv om jeg selvfølgelig håper at det er en realitet snart, sier Giæver.

Avtalen med Tromsø havn om å leie kaiplass rett innenfor Sørsjeteen står fortsatt ved lag. Skipet ligger fortsatt i Polen, og der vil det bli liggende inntil alle dokumenter, planer og økonomien er på plass, sier Giæver.

ØNSKET: Det er denne båten, ”MS Hansa”, som en gang skal kunne brukes til å huse studenter i Tromsø. Foto: Privat Foto: Privat