Da Glenn Hugo Nilsen fikk tilbud om å overta kantinelokalet til Tromsø Taxi øynet han en sjanse til å beholde kioskvirksomheten , etter at det i februar ble bestemt at den skulle legges ned.

- Vi kommer til å fortsette med storkiosken, men vil nå kunne tilby et bredere utvalg til beborene i området og bygningsarbeiderne, ikke minst, understreker Nilsen. Han har stor tro på at det er behov for en liten kafe.

Ifølge MIX-sjefen har de vanskelige forutsetningene for drift blitt skjøvet til siden, og kiosken vil stå i hvert fall til 2016.

- Huseier har fortalt at ingenting vil skje med eiendommen før den tid, så til da fortsetter vi, forteller Nilsen.

På kafeen vil det serveres lette frokost- og lunsjretter, og når varmedisken kommer på plass skal det også serveres noen middagsretter av god, gammel norsk husmannskost, som det beskrives på kioskens Facebook-side.

Avhengige av kiosk

Det er kun halvannen uke siden det ble klart at kiosken skulle få leve, og prosessen har ikke tatt lang tid.

- Vi prøvde å bli mest mulig klare for 17. mai, så det har gått fort i svingene. Nå skal bare bemanningssituasjonen avklares, og så er vi klare, melder Nilsen.

Han og de andre ansatte skal ha fått tilbakemelding fra kundene daglig om at det var trist at nedleggelsen skulle finne sted. Nå har responsen imidlertid snudd til å være positiv, og både kunder og ansatte gleder seg til å komme i gang.

- Selvsagt er vi sterkt avhengig av kiosken også, og vi håper at kundene vil fortsette med å komme, både til kiosk og kafé, avslutter Nilsen.

Glenn Hugo Nilsen Foto: Trond Haakensen