Det sier byrådsleder Øyvind Hilmarsen.

– Det skal brukes 250.000 kroner i året på å flytte hagleskytterne frem til det finnes et permanent tilholdssted for dem, sier han.

Les også: "Frykter søksmål - vil likevel stenge banen"

Dermed mener han at man kan unngå rettslik konflikt med jegerne i Tromsdalen.

I Tromsø er det i dag cirka 7.500 registrerte jegere, og antallet vokser.

Jegerprøver

– Jeg vet at om lag 120 fremtidige jegere skal ha skyteprøve i begynnelsen av juni. Vi må undersøke buss og hotellplass for dem, sier Hilmarsen.

Les også: "Ble offer for politisk spill"

16. mai vedtok politikerne å stoppe skyteaktiviteten i Tromsdalen. Dette til tross for at hagleskytterne har avtale om skyting i dalen - en rettighet det blir juridisk vanskelig å fravriste dem.

– Det er fordi det ikke er noen annen godkjent leirduebane som kan benyttes til den offentlige jegerprøven nærmere enn Indre Troms, sier Hilmarsen.

Notat dagen før

Disse ankepunktene ble presentert en dag før kommunestyret i et notat som ble sendt ut fra byrådet.

Les også: "- Vi aksepterer ikke mer skyting i nærmilijøet"

Dette fikk blant andre Rødts Jens Ingvald Olsen til å reagere kraftig.

– Maken til manipulering for å hindre behandling, har vi aldri noen gang sett før i dette kommunestyret. Notatet vi har mottatt er datert dagen før forrige kommunestyremøte, og vi får det ikke tilsendt før dagen før saken på nytt skal behandles. Det er bevisst manipulering, tordnet Olsen.

Dette tilbakevises av Hilmarsen. Notatet ble opprinnelig laget for byrådets regning ettersom forslaget om å stanse skytingen skulle behandles der.

– Forretningsutvalget vedtok at dette forslaget skulle sendes direkte til kommunestyret, og at byrådet ikke skulle behandlesaken. Jeg valgte likevel å legge notatet frem for å opplyse kommunestyret om fakta i saken.

Før sommeren vil byrådet ha en ferdig løsning på plass, håper han.

– Vi legger frem sak i juni om permanent lokalisering. I helgen har vi tatt kontakt med skyttere for å avklare situasjonen i år, sier han.

RYSTET: Rødts Jens Ingvald Olsen. Foto: Marius Hansen Foto: Marius Hansen
STRIDENS KJERNE: Skytebanen i Tromsdalen. Foto: Jon Terje Eiterå