Pedagogikkstudenten Michael Bragvin (33) bor sammen med sin seks år gamle sønn i en treroms leilighet i en av brakkene i Mortensnes studentby. Der har de bodd i halvannet år, og Bragvin har hele tiden vært kritisk til standarden på leiligheten de bor i.

– Det er rimelig dårlig standard. Nå kan jeg ikke åpne ventilene i leiligheten, gjør jeg det, så flyr det fugler rett inn, sier Bragvin, som omtaler studentbyen som ”Mortensnes Zoo”.

I tillegg til problem med småfugler, har han også fått uventede gjester i form av mus.

Les også: Muselort veltet ut av veggene

Museproblem

Bragvin viser fram bilder av en ubuden gjest som kom natt til julaften: En mus som oppholdt seg på kjøkkenbenken.

Så langt har han fanget fire mus mens han har bodd i leiligheten, men frykter at det er enda flere som lever under kjøkkenbenken. Det ligger tydelige spor i kjøkkenskuffene som tilsier at mistankene hans stemmer.

– Sånn skal det ikke være, det er ikke bra, sier en tydelig oppgitt Bragvin.

Les også: Fant kakerlakker på hurtigruta

– Dette går ikke

Det er ikke bare skadedyr og fugler som bekymrer Branvig.

Når han viser iTromsø rundt i leiligheten, er det både antydninger til muggsopp i vinduskarmene på soverommet og slitasje i dusjen som gjør at det siver ut en illeluktende væske fra veggene nede mot gulvet. At ventilene ikke kan åpnes, gjør det også vanskelig å få gjennomluftet på en ordentlig måte.

– Det verste er at ungen kan bli syk av det her, sier Bragvin bekymret.

Branvig har sendt inn skriftlig klage til Studentsamskipnaden i Tromsø, som også har vært på befaring da museplagene var som verst. Det er likevel lite som har blitt forbedret fra Studentsamskipnaden sin side.

Les også: På jakt etter byens skadedyr

Beklagelig

Administrerende direktør i Studentsamskipnaden, Hans Petter Kvaal, sier at han ikke kjenner til saken. Når iTromsø forteller om bosituasjonen til Branvig og sønnen, sier han at dette vil de ta tak i.

– Det er beklagelig, og dette må vi gjøre noe med, sier Kvaal, som vil ta det videre:

– Vi skal få sjekket opp i dette, avslutter han.

muggsopp: Vinduskarmene i det ene soverommet har helt klart sett bedre dager. På sønnens soverom har Branvig forsøkt å pusse ned de verste sporene av muggsopp. Foto: Ronald Johansen
muselort: Musene under kjøkkenbenken legger igjen lort. Foto: Ronald Johansen
uhygienisk: Dusjen i leiligheten bærer også preg av slitasje, og det siver ut illeluktende væske fra dette området i dusjen. Foto: Ronald Johansen
Foto: Ronald Johansen