- Folk er utrolig opptatt av andeparet. De både kommer innom og ringer for å spørre hvordan det går med dem. Vi får også flere tips fra folk som mener å vite hvor reiret kan være. Mange har rett og slett en rørende omtanke for fuglene, forklarer Grethe Nilsen, assisterende daglig leder ved Statoil i Breivika.

Det var fredag i forrige uke iTromsø skrev om andeparet som de siste ukene har "bosatt" seg ved Statoil i Breivika.

Komplisert operasjon

I går var Viltnemnda innom bensinstasjonen for å lete etter fuglereiret og planlegge hvordan de skal få flyttet andeparet fra området, i og med at at det er en lite egnet sted for fugler å oppholde seg.

- Problemet er at vi ikke har klart å finne reiret ennå, dermed kan vi inntil videre ikke foreta oss noe. Begge fuglene og reiret må flyttes samtidig, så dette er litt jobb, forklarer Einar Mellomgård i Viltnemndas ettersøksring.

Kommer alene

Inntil videre fungerer dermed andeparet som en slags attraksjon for Statoil-stasjonen.

- I alle fall hannanden, som er her fire-fem ganger om dagen. Fruen tror vi nemlig ligger og ruger i reiret for hun har vi ikke sett på et par dager nå, forklarer Nilsen.

Hannen er imidlertid svært tam og sosial.

- Han stiller seg som regel utenfor inngangsdøra her rett før klokken åtte om morgenen og venter på at vi skal gi ham mat, noe vi har begynt med for å holde på ham inntil Viltnemnda får flyttet endene. Han er så tam at det går fint an å klappe ham og gir vi han ikke mat, begynner han å nappe i klærne våre, forklarer assisterende daglig leder.

- Han fikk forresten navn i går, vi kaller ham Oddbjørn, legger en lattermild Nilsen til.