- Til tider kan telefonen ringe fem-seks ganger om dagen. I tillegg til å be for folk som er syke, hjelper jeg også folk som tar kontakt med meg fordi de opplever ubehagelig hendelser hjemme hos seg som de knytter til overnaturlig aktivitet, forklarer Morten Jo Skrèn.

Les også: - Det finnes ingen beviser for djevelutdrivelse og helbredelse

Tar ikke æren

Ifølge Skrèn selv er ikke dette vanskelig å bli kvitt.

- Alt skjer i Jesu navn, så det er ikke jeg som har spesielle evner, men fordi jeg tror på Jesus Kristus, har jeg evnen til å utføre slike utryddelser i hans navn. Når du begynner å tilbe Gud blir nemlig det overnaturlige naturlig, fordi du kommer inn under Guds standard som er nettopp overnaturlig.

- Dette høres veldig spesielt ut. Hvordan foregår en slik demonutryddelse i praksis?

- Fordi jeg tror på Jesus kan jeg bruke hans navn og ta makt og kontroll over onde ånder og sykdom. Jesus, som er verdens lys, sender da Den hellige ånd gjennom meg. Jeg føler det fysisk ved at det begynner å prikke i hendene og de skifter farge. Det eneste jeg trenger å si for å få demonene til å forsvinne er: ”Guds fred i huset i Jesu navn”, påpeker han.

Les også: Smelter fett med ultralyd

- Ingen snille ånder

Selv om Skrèn åpenbart tror på det overnaturlige har han ikke tiltro til metodene såkalte medium benytter seg av.

- Når mennesker snakker med døde, er det demoner og ikke deres avdøde slektninger. For det finnes ikke snille ånder. Slik fremgangsmåte som de driver med i ”Åndenes makt” for eksempel, har jeg heller ingen tro på. Det går ikke an å kaste ut onde ånder slik de gjør, da kommer de garantert tilbake igjen. Det eneste lyset du kan jage onde ånder inn i er Jesu lys, mener 38-åringen.

Nær ved å dø

Skrèn har ikke alltid levd et liv i troen på Gud og Jesus. Først i 2009 ble han frelst.

- Det begynte med at jeg i russetiden var nær ved å drukne da jeg falt i havet i Tromsøysundet. Jeg opplevde da at den svære russedressen førte til at jeg havnet på ti meters dyp. Der nede på dypet kom det en mann mot meg i hvit kjortel, som bøyde seg ned, tok meg i armene og løftet meg opp. Heldigvis skjedde dette like ved Kystvakta, som hoppet ut i vannet og reddet meg opp. Kystvakta-mannen stusset imidlertid veldig på at han fant meg like under båten, og ikke på dypere vann, forklarer han.

Deretter gikk det flere år før 38-åringen hadde en ny nær- døden-opplevelse, som førte til at han begynte å lese bibelen og deretter ble frelst.

- Det var i 2007 og jeg hadde lånt et hus og lå og sov, da det oppsto ulmebrann i huset som følge av at steikeovnen tok fyr innvending. Huset var fullt av røyk, men jeg våknet først av at bibelen slo meg i ansiktet. Jeg skjønte etter dette at det eneste jeg kunne gjøre var å tro, så da jeg sa ja til Jesus skjedde det store ting i mitt liv, forklarer tromsømannen.

Ifølge Skrèn merket han det fysisk på kroppen at han var frelst.

- Jeg vet det høres merkelig ut, men jeg ble blant annet løst fra alkoholen, som jeg fram til da hadde hatt et anstrengt forhold til.

Les også: Guds kall førte Edeltraud til Tromsø

- En selvfølge

Tromsømannen har med årene blitt et stadig mer kjent navn blant byens befolkning som tror på overnaturlige evner.

- Helt siden jeg ble frelst i 2009 har jeg drevet med djevelutdrivelse. Jeg har besøkt utallige hjem både i sentrum, på Utsikten, ved Prestvannet, i Ramfjord og på diverse skoler og barnehager.

- Og alt dette gjør du gratis?

- Ja. Jesus har reddet livet mitt, noe som er en sannhet jeg ikke kan gå bort fra. Derfor er det en selvfølge at jeg gjør dette gratis, sier Morten Jo Skrèn.

- Reddet mannen min

Hedvig Jakobsen er ikke i tvil om Skrèns evner.  Hun kontaktet 38-åringen tilbake i 2011 da hennes mann, Odd Jakobsen, var innlagt på UNN med blærekreft.

- Han helbredet mannen min, det er jeg ikke i tvil om. Morten la hendene mine på Odd flere ganger. Da han en liten stund senere skulle opereres på nytt for å fjerne kreftsvulsten, fant de ingenting, forklarer hun.

- Odd er frisk den dag i dag, og siden den tid har jeg videreformidlet kontakt til mange som har fått hjelp av Morten, sier Hedvig Jakobsen.