Marlin, Conradi og deres venner hadde noen feriedager i et leid hus nær parfymebyen Grasse. Etter det VG har fått kjennskap til ligger huset omgitt av murer i et boligområde med få turister. Conradi og kompisen var borte fra huset og venninnen var fremdeles innendørs da Marlin gikk ut i hagen. Der møtte hun tre menn maskert med finlandshetter, i ferd med å ta seg inn på det soverommet Marlin nettopp hadde forlatt.

Hun handlet rasjonelt og iskaldt midt i den skremmende opplevelsen. I stedet for å flykte bort, forholdt hun seg rolig og begynte å gå mot dem. De løp da vekk.

Politiet ble alarmert og kom raskt til stedet, ikledd skuddsikre vester og våpen. De satte inn store ressurser for å finne mennene, men har foreløpig ikke lyktes, får VG opplyst.

Det er ingen tvil om at Marlins reaksjon ikke var det mennene forventet, og ifølge politiet var det nettopp dette som hindret et verre utfall.

VG har ikke fått kommentar fra Lene Marlin til saken, men Conradi bekrefter hendelsen

- Lene er en utrolig sterk dame og vi er alle bare utrolig lettet over at det endte godt. Men det var selvsagt veldig skremmende, skriver Kåre Conradi i en mail til VG.