Det sier majoritetsier i Tromsø Ølfestival, John Werner Larsen. Årsaken er at sykkelrittet Arctic Race of Norway skal avvikles samtidig og at det arrangementet legger beslag på alt av areal i sentrum.

I dialog

– Jeg har allerede vært i dialog med dagens eier av driftsselskapet, John Werner Larsen. Vi er enige om å møtes over helgen for å se på saken. Og med tanke på at begge parter er løsningsorienterte, vil dette ordne seg, mener Pål Jakobsen, kommunikasjonssjef i Tromsø kommune.

iTromsø har vært i kontakt med den forrige majoritetseieren, Lars Iver Larsen. Han bekrefter at han mottok det årlige avtaleutkastet fra kommunen i mars.

Underskrevet

– Det ble nokså umiddelbart underskrevet og returnert. Derfor har jeg – noe som er videreformidlet til dagens eiere – gått ut fra at alt var i skjønneste orden.

Det har også John Werner Larsen trodd:

– Da jeg fikk høre om kommunens reservasjon til Ølfestivalen, tok jeg umiddelbart kontakt med Park og idrett som forvalter arealene på Strandtorget.

Sikret seg

John Werner Larsen sier at søknaden også omfatter uken etter førstevalget fra 13.–16. august.

– I utgangspunktet vil vi ha dette tidsrommet. Det skyldes at Sjakk-OL akkurat er ferdig, at nettopp Arctic Race of Norway avholdes og at det er to fotballkamper i byen i denne perioden. Derfor vil Ølfestivalen ha blitt prikken over i-en, mener Larsen.

Flere problem

Festivalsjefen opplyser at han skulle starte billettsalget til uken. Nå må han utsette det.

– Vi vet at mange allerede har sikret seg overnatting for å oppleve festivalen. Vi har også vært i samtaler med artister og band som skal underholde. Dersom tidspunktet må endres, er jeg redd det oppstår komplikasjoner for flere enn oss, sier John Werner Larsen.

Ikke plass

Ansvarlig byråd, Britt Hege Alvarstein, konstaterer at hele sentrum er sprengt i dagene før, under og etter Tromsø Ølfestival.

– Med tanke på hvor stort sykkelrittet er og betydningen det får for byen markedsmessig, er vel saken klar. Det er ikke plass til begge. Da tror jeg det er lettere å flytte Ølfestivalen enn Arctic Race of Norway, sier Alvarstein.

STORT ARRANGEMENT: Arctic Race of Norway legger beslag på hele byen. Foto: arctic race aso