Anslagsvis 2.000 besøkende var innom Speednight 2014 på Langnes lørdag 31. mai. Arrangørene lovte å donere av overskuddet til barneavdelingen, og i dag var de innom for å overrekke sjekken.

- Gir et annet perspektiv

Et av medlemmene i AmCar-klubben har det siste året hatt et sykt barn og vært mye innom avdelingen.

- Det gir et annet perspektiv på ting. Alle som har barn kan måtte komme innom her, sier Erik Holthe i AmCar-klubben.

SE BILDESPESIAL: Speednight 2014 på Langnes

Guttene fra klubben konstaterer at de har et samfunnsengasjement, og de ønsker å bidra til at barn og unge i en vanskelig situasjon kan få en litt lettere hverdag.

- Vi vil at pengene skal komme ungene til gode, sier Holthe.

Stort behov

Ingrid Nergård, førskolelærer ved avdelingen, forteller at de kommer til å bruke pengene på leker og opplevelser for barna, og at pengene går utenom de vanlige driftsmidlene. Hun er veldig glad for gaven fra bilentusiastene.

- Det er kjempeflott, helt utrolig. Disse pengene kommer godt med, sier Nergård.

SE WEB-TV: Speednight på Langnes

Barna på avdelingen kan være der lenge, og det er behov for et bredt utvalg av leker og aktiviteter. De må også passe forskjellige aldersgrupper:

- Vi har barn og ungdommer i alle aldre, fra to måneder til atten år, konstaterer seksjonsoverlege Tove Nystad.

Tilbyr hverdagsaktiviteter

Ifølge Nergård er det viktig at ungene får gjøre vanlige ting i en hverdag preget av sykdom. Midlene fra AmCar-klubben kan være med å gjøre det mulig for ungene å gjøre ting på "fritiden" når de ikke har behandling.

- Det kan være så enkelt som å dra ut og spise en hamburger på Blårock, sier hun som eksempel på aktiviteter ungene kan gjøre.

Hun forteller videre at de har avtaler med blant andre fjellheisen, kinoen og Vitensenteret om gratis inngang. Avdelingen har også innredet et eget ungdomsrom, og i et av fellesarealene har de rigget til med storskjerm.

- Vi må jo også holde oss oppdatert på Playstation-spillene, sier hun og smiler.