Man kan kanskje ikke si at hun bokstavelig har skutt gullfuglen, men det er ikke langt unna om man skal tro Gry-Anette Klausen.

Hun har drevet Luefabrikken nå i fire år og hele tiden hatt egen design på luestoffet.

– Vi oppdaget tidlig at det var veldig kostbart å ha trykk med populære motiver som Hello Kitty eller Superman ettersom man må ha lisens for å bruke dem, forteller hun.

Har måttet si nei

Derfor har hun ikke kunnet etterkomme forespørslene fra interesserte luekjøpere som har ønsket sin favorittfigur.

Så kom hun imidlertid i kontakt med Rovio – som er det finske selskapet som står bak den enorme spillsuksessen Angry Birds.

– Jeg kontaktet dem på mail for å høre hva som skulle til for at vi skulle kunne bruke deres figurer, og etter en mailkorrespondanse med deres kontor i Stockholm er vi nå kommet til enighet om å begynne med Angry Birds-luer, forteller Klausen.

Likte Luefabrikken

Grunnen til at Angry Birds-eierne slipper til Luefabrikken er ifølge Klausen at de var fornøyde med Luefabrikkens nåværende vareprøver, mønster og produksjon.

– Jeg var nede i Stockholm og forhandlet med dem og viste fram det vi holdt på med og de var veldig fornøyde, sier hun.

Stor betydning

Å få innpass hos Rovio og Angry Birds kan få stor betydning for den vesle bedriften på Kvaløysletta.

– Det koster jo en hel del å ha lisens på å lage Angry Birds-luer, men forhåpentlig skal de lønne seg på sikt. Vi håper jo selvsagt at en slik type lue skal selge godt, sier hun.

I kontrakten med Rovio er det lagt opp til en fast sum for lisensen og prosenter på det totale salget.

– Vi skal prøve ut dette for å se om det fungerer og lønner seg. Om det går bra ønsker vi å utvide med flere populære figurer, sier hun.

Vil ha jentefigur

Først på ønskelisten står da en figur som vil treffe jenter.

– Angry Birds kan jo oppfattes som litt guttete, så et motiv med en populær jentefigur vil være det vi prøver først, sier hun.

Luefabrikken er nå i kontakt med en tekstilfabrikk som skal trykke stoffet med Angry Birds.

– Om alt går som planlagt vil vi ha ferdige Angry Birds-luer til salgs i løpet av høsten – litt avhengig av produksjonstiden på fabrikken, sier Klausen.

LUESELGER: Gry-Anette Klausen (ti høyre) fra Kvaløysletta. Foto: Jarle Pedersen