Om lag 100 mennesker stakk innom visningssenteret til Workinntoppen som åpnet torsdag klokken 14.00. Det var også salgsstarten for boligene som koster fra 1.7 til 14.9 millioner kroner, og som er fra to- til 4-roms. I første byggetrinn skal det bygges om lag 100 leiligheter. Disse ventes fullført i 2016. Familien Skinstad var en av dem som la inn bud på leilighet, hvor stor leilighet, ønsket de ikke å fortelle.

– Vi skal kjøpe bolig til datteren vår her. Selv om det er mange interessert har vi vist vår interesse såpass tidlig at vi har tro på at vi blir blant dem som får kjøpt, sier Suoma Skinstad, som var der sammen med mannen Charles og datteren Marita.

Liker utsikten

Marita Skinstad forteller at årsaken til at hun har lyst til å bo der er først og fremst beliggenheten.

– Her bor man nært alt. Både naturen, sentrum og Jekta. I tillegg er det jo en fantastisk utsikt, sier Skinstad.

Selv om familien anser leilighetene som kostbare, mener de at det er verdt prisen.

– Har får man jo muligheten til å være delaktig i prosessen og man kan si hvordan man vil ha det og komme med innspill, ser Marita Skinstad.

Moren er enig.

– Det er jo et enormt press på boligmarkedet og når man blir inkludert fra starten får man mer for pengene. Dessuten er det jo lett for Marita og nå sykle innom oss i Baldsfjordvinden, sier Suoma Skinstad og ler.

– Helt enestående

Barlindhaug eiendom og eiendomsselskapet Profier eier 50 prosent hver av Workinntoppen. I forkant av salgsstarten var de i kontakt med 800 familier, hvorav halvparten svarte på spørreskjemaer på hvordan de ønsket det der. Det er markedsansvarlig Kristen Rikter-Svendsen i Profier og Åge Fossum, styreleder i Workinntoppen fra Barlindhaug eiendom veldig fornøyd med.

– Vi har stort sett bygget lignende prosjekter på Oslo-Vest og i Bærum og Asker. Det er virkelig helt enestående at tromsøfolk er så interessert, sier Rikter-Svendsen.

Etter informasjon fra spørreskjemaene kom de fram til at kjøperne blant annet ønsker store balkonger, å kunne gå tørrskodd til bilen og gode fasiliteter.

– Det skal de få, sier Rikter-Svendsen.

Totalt skal det bli 400–450 leiligheter i det gamle steinbruddet på toppen av øya.

– Det er viktig for oss å oppleves som troverdige og pålitelige, når folk investerer masse penger i et prosjekt som ennå ikke er ferdigbygget. Derfor er vi utrolig glade for den store interessen, sier Fossum.

BYDDE PÅ BOLIG: Familien Skinstad, la inn bud hos Johan Baade-Mathiesen i Eiendomsmegler 1, Oslo. Fra venstre Suoma Skinstad, Charles Skinstad og Marita Skinstad. Foto: Ronald Johansen
Foto: Ronald Johansen