Tromsø kommune startet allerede i fjor jobben med å omplassere alle beboerne på Otium, noe som viste seg å være en krevende oppgave. Over ett år har gått siden prosessen startet, men for få uker siden var boligene tømt for folk.

– Vi måtte ivareta beboerne, og det var ikke alle som ønsket å flytte. Det er grunnen til at det har tatt tid, forklarer politisk rådgiver for helse og omsorg, Kristian Wilsgård (FrP).

Fikk tilbud

Mens prosessen med å tømme boligene pågikk, flyttet det også nye beboere inn.

– De siste som flyttet var en flyktningfamilie som måtte bo midlertidig på Otium som en kriseløsning, sier Wilsgård.

De opprinnelige beboerne har alle fått tilbud om ny bolig, og selv om flere takket nei til både 3 og 4 tilbud, har kommunen nå funnet plass til samtlige.

– De opprinnelige beboerne har også fått tilbud om ny plass i de nye kommunale boligene på Nedre Håpet, når de står ferdig. En del av grunnen til at de ikke ønsket å flytte, var jo nettopp at de ville bli spredt. Det forsøker vi å bøte på ved å gi dem dette tilbudet, sier Wilsgård.

Han legger til at Tromsø kommune har strukket seg langt for å hjelpe beboerne på Otium, og at alle nå har fått gode botilbud.

Skal rives

Otium består av 64 kommunale utleieboliger, som skal gjøre plass for det nye bo- og velferdssenteret med 137 plasser. Leder for prosjekt i kommunens eiendomsavdeling, Arve Norgård, sier Otium nå skal ryddes før det rives.

– Først skal området sikres og tømmes. Rivingen starter antageligvis til høsten, men det er nedsatt en gruppe som prosjekterer den, så vi får se hva de kommer frem til først, sier han.

Det gjenstår imidlertid mye arbeid før det bo- og velferdssenteret kan påbegynnes.

– Prosjektledelsen er på plass allerede, men det skal også en entreprenør inn, og oppdraget skal ut på anbud. Den prosessen vil det jobbes med utover høsten, sier Norgård.