Grønnegata: Lasse Fisker (33) er født i Århus, og har allerede jobbet to år i restauranten. Nå gleder han seg til å ta over lederrollen.

– Det blir spennende. Vi skal fortsette å lage god mat, og forsøke å bli bedre, sier han.

Fisker startet på De 4 Roser som kokk, og ble etter hvert sous chef under kjøkkensjef Nicklas Buus Nielsen, som nå drar hjem til Danmark.

New Nordic Cuisine

Fisker gir Buus Nielsen æren for gjort De 4 Roser til en moderne restaurant.

– Han har brakt New Nordic Cuisine til Tromsø, forteller Fisker.

Han utdyper at denne matlagingskunsten dreier seg om å bruke de lokale råvarene vi har i en enkel tilberedning.

Nå blir det ny meny

Fisker forteller til iTromsø han ikke planlegger de helt store endringene på kjøkkenet.

– Nicklas og jeg er veldig like i vår stil, konstaterer han.

Det lurer allikevel en ny meny like om hjørnet.

Fra å velge mellom ferdige 4-retters- og 6-retters menyer, går de til to forretter, to hovedretter og to desserter, som kan kombineres fritt.

– Vi håper jo selvfølgelig de fleste vil gå på seksretters, sier Fisker med glimt i øyet.

Gjør det enkelt

Som man kanskje kan forvente er ikke sjefkokken noen stor tilhenger av halvfabrikater, selv ikke på hjemmebane.

– Jeg liker best god mat som er laget på ordentlig vis, forteller han.

Kokken har gode råd å komme med til de som har lyst til å spise litt bedre hjemme:

– Planlegg litt, og tenk over et par dager i forveien hva du har lyst til å spise, oppfordrer kokken.

På den måten kan bruke tid på å lage mat i stedet for å stå i butikken etter jobb og lure på hva man skal spise til middag.

Han oppfordrer også til å bruke dager man har mer tid til å lage store porsjoner og fryse de ned.

– Dra på restaurant!

De litt mer viderekomne, som ønsker å løfte matlagingen et nivå, oppfordrer han til å prøve nye ting.

– Kjør på, forsøk, prøv dere fram, oppfordrer han.

Han anbefaler også å ta seg en tur på restaurant for å hente inspirasjon, og forteller at de på De 4 Roser ofte svarer på spørsmål fra gjestene.

– Vi har ingen hemmeligheter, forteller han og smiler.

LOKALE RÅVARER: Lasse Fisker liker å benytte seg av lokale råvarer, som for eksempel rabarbra fra Nordvoll gård i Svarvaren. Foto: Terje Petter Leiros