Og det er Kjoselvdalen som trolig blir ny skytebane.

- Vi vil at byrådet starter med reguleringsarbeid for å etablere ny skytebane for et samlet skyttermiljø i Kjoselvdalen, sier gruppeleder i Høyre, Rolleiv Lind.

- Vi kan starte med reguleringsplanarbeid umiddelbart, sier byrådsleder Øyvind Hilmarsen (Høyre).

Forslaget om å legge byens nye store skytebanen er omforent fra tre byrådspartiene, Fremskrittspartiet, Høyre og Venstre og ble vedtatt med overveldende flertall.

Byrådsalliansen velger å fremme kun ett alternativ og dropper å fremme en plan B eller C.

- Det finnes ikke et optimalt alternativ. Hvilket alternativ vi enn velger vil det gjøre vondt for noen - skyttere, naboer eller turgåere. Dette er det minst vanskelige alternativet, sier byråd for finans, Anne Berit Figenschau (Høyre).

- Finnes det andre gode alternativer? Ja, det finnes det. Er disse så veldig mye bedre enn Kjoselvdalen? Nei, fortsatte hun.

Ifølge henne har forslaget også en økonomisk opptur med å kun fremme ett alternativ i og med at det er gjort en god del utredningsarbeid allerede med Kjoselvdalen.

- Det vil koste mye penger dersom vi må utrede enda flere alternativer, sier hun.

Økonomi viktig

Varaordfører Anni Skogman fra Fremskrittspartiet fremmer det samme argumentet.

- Flere forslag betyr flere utredninger som betyr at det vil koste penger. Fordelen med Kjoselvdalen er at det allerede er inne i matrisen for de opprinnelige forslagene om skytebane, sier hun.

I og med at det er gjort en god del utredninger vil et reguleringsplanarbeid kunne gå raskt, tror varaordføreren. Deretter vil saken legges ut til ioffentlig høring.

Det er bred støtte for forslaget om å velge Kjoselvdalen, selv om det ikke blir enstemmighet om valget. Det var kun to representanter som stemte mot forslaget om Kjoselvdalen

- Jeg kan dessverre ikke støtte forslaget, det vil ikke la seg gjennomføre å få alle typer skyting samlet der. Dessuten er det slik at vi nå ofrer naboene til skytebanen, sier Høyres Gunnar Pedersen.

Høyres Magnus Mæland er også motstander av Kjoselvdalen - og mener at det er for nært bebyggelse.

- Jeg vil ha Simavika - og det eneste som stoppet det alternativet var at folk tror at vann renner oppover...

Opposisjonen støtter også forslaget om å velge Kjoselvdalen - men ønsker å ha flere alternativer i bakhånd.

Vil se på andre alternativer

- Det er flere argumenter og innsigelser mot Kjoselvdalen. Om ikke alt lar seg løse der må vi se på andre alternativer. Kanskje er en delt løsning veien vi må gå for å kunne gi et tilbud til hele skyttermiljøet, sier Gunhild Johansen fra SV.

Å åpne for å utrede flere alternativ fikk imidlertid ikke flertall - med stemmetallet 22 mot 21 falt forslaget.

- Vi vil ha Kjoselvdalen, men vi vil la døra stå åpen for andre alternativer dersom det ikke lar seg gjøre å realisere Kjoselvdalen, sier Kristin Røymo i Arbeiderpartiet.

Rødts Jens Ingvald Olsen vil dog stenge én dør - Simavika.

- Vi foreslår at alt videre arbeid med å etablere skytebane i Simavika slik at vi kan få lagt den saken død, sier han.

Olsen fikk flertall for dette - 24 stemte for forslaget.

Han ber også byrådet forsere saken med å få stanset skytingen i Tromsdalen.

- Jeg mener at byrådet tolker festeavtalen helt og holdent til skytternes fordel. Jeg mener at festeavtalen inneholder punkt som gjør det mulig å å heve denne og de bør byrådet bruke for å stoppe skytingen, sier olsen.