Vi har spurt Isabella Martinsen, Lisa Stokke, Trine Lise Olsen, Lasse Pettersen, Kristian Figenschow og Finn Arve Sørbøe hvorfor de elsker Tromsø.

Hvorfor elsker DU Tromsø?Send oss dine bilde- eller videohilsener på bilder@itromso.no eller bruk hashtag #Tromsølove på Instagram og Twitter.

Slik svarte kjendisene:

Isabella Martinsen, værdame og fotograf: –Det må være på grunn av midnattssola, den fine naturen og, kanskje viktigst av alt, de jordnære tromsøværingene.

Lisa Stokke, artist: – Det er et spørsmål med mange svar, men kort sagt er det kombinasjonen av naturen, folket, kulturen, og maten.

Trine Lise Olsen, komiker: – Fordi det er en stor by midt på landet. Den har alt: fjell, kulturtilbud, uteliv og mye mer samlet i en liten pakke.

Lasse Pettersen, Buktasjef: – Jeg sier som Jørn Hoel: ”Hjertet mitt har æ i Tromsø, en by ingen vinter kan stanse. Når våren kjæm da spring byen ut, som en rose fra is – Nordens Paris!”

Kristian Figenschow, skuespiller: – Byen har en sosial profil som gjør sitt til at man kommer seg ut og treffer andre. Dessuten er det den største byen som er lengst unna Oslo.

Finn Arve Sørbøe, komiker: –Byen er passe stor og liten, og har et aktivt kultur- og byliv kombinert med friluftsmuligheter rett utenfor stuedøra.