Jacquelyne er navnet på den nye turistbåten som nå har ankommet Tromsø. Det er Jan Erik Lauritzen som er eier, og han har tro på at denne båten vil kunne tilby noe annet enn det som er i området fra før av.

- Vi vil kunne tilby veldig mye forskjellig. Båten kan brukes til for eksempel hvalsafari og turer rundt i området, samt andre aktiviteter, som fisking, forteller Lauritzen.

Båten vil til daglig ha base i Sommarøy, men vil også ha mulighet til å plukke opp folk andre steder, som for eksempel i Tromsø. Kapasiteten vil være på opp til 50 mennesker om sommeren, mens det om vinteren vil være plass til litt færre, ettersom flere vil være inne.

Les også: Nesten tusen turister på besøk

Vurderte Senja

Lauritzen kan fortelle at de i utgangspunktet hadde planlagt å etablere seg på Senja, men at de etter hvert innså at etterspørselen ikke var stor nok der.

- Vi hadde det meste klart, Blant annet et samarbeid med et hotell der ute. Men vi innså at vi rett og slett ikke fikk nok passasjerer, så vi bestemte oss for å finne et annet sted. Da falt det på Sommarøy, ettersom det for eksempel hadde en passe avstand til Tromsø og et godt etablert hotelltilbud.

Les også: Japanere på investeringsjakt

Lokal mat

Det vil være et lokalt mannskap, og blant dem finner vi Monica Wilhelmsen som skal drive med catering. Hun forteller at hun vil by kundene på lokale matretter og snacks.

- Vi har ikke noe særlig kjøkken her, men det er et ønske om å tilby lokale matopplevelser til de som er her. Blant annet har tilbyr vi tørrfisksnacks, men vi vil også få på plass noen ferdige retter, forteller hun.

Les også: Skal selge nordlyset i Danmark

Sommerfokus

Som nevnt ønsket båteieren å utvide tilbudet til turister i og rundt Tromsø. Dette er noe flere i turistbransjen ser nytte av, Blant annet Inga Reker i Tromsø Adventure. Hun var med på en visningstur på båten lørdag formiddag, og poengterte hvordan sommertilbudene i Tromsø er for dårlige.

- Vi jobber jo med å få til flere ting på sommeren, fordi dette er noe turistbransjen i Tromsø må jobbe med. Vi i Tromsø Adventure har allerede et samarbeid med Sommarøy, så det kan bli spennende å se hvilke muligheter til sommerattraksjoner dette kan by på.

NATUR: Nordnorsk natur vil være en at hovedtrekkplastrerne til det nye turisttilbudet, men det vil også være mange aktivitetstilbud som Lauritzen håper vil trekke folk till båten. Foto: Lars Marius Matre / iTromso
Foto: Lars Marius Matre / iTromso
Foto: Lars Marius Matre / iTromso
Foto: Lars Marius Matre / iTromso
Foto: Lars Marius Matre / iTromso