Årets matfestival er nå datofestet. 18.-20. september braker det løs med flere matlagingskurs og mulighet til å smake på spennende nord-norske tradisjonsretter.

I år har nemlig festivalen skiftet navn, og er ikke lenger bare Tromsøs, men hele Nord-Norges matfestival. Derfor kommer fokuset i år til å ligge på god, nord-norsk tradisjonsmat, det forteller Petter Markussen som er styreleder for festivalen.

- I år kommer alle de tre nord-norske fylkene til å være representert, forklarer Markussen.

Han opplyser at det enda er litt for tidlig til å gå ut med konkrete planer, men at rammeverket for festivalen er satt. De kommer til å satse videre på de ulike kursene de hadde i fjor, som ble en stor suksess.

- Så kommer vi også til å videreutviklie en del ting. Kanskje vi kommer til å ha noen kurs som er for litt mer viderekommende.

SE BILDER FRA I FJOR HER!

I fjor holdt festivalen til rundt Storgata og Stortorget, men i år håper Markussen på enda mer aktivitet.

- Vi kommer nok til å være en del rundt Nerstranda, som det er naturlig for oss å samarbeide med, avslutter han.