For fjerde året på rad ble sommer-OL for skolefritidsordningene på Lunheim, Krokelvdalen og Skjelnan arrangert i går.

Arrangementsansvaret går på rundgang mellom de tre skolene. I år var det Lunheims tur til å invitere til fest.

– Dette har blitt en flott tradisjon og vi ser at ungene koser seg, sier Heidi Norhus, baseleder på Lunheim SFO.

Støvelkast

Rundt 150 unger var i aksjon i diverse grener. Etter en høytidelig åpningsseremoni med taler og tenning av OL-ilden, ble det blant annet konkurrert i støvelkast, koppeløp, lengdehopp og slakk line.

Dagen ble avsluttet med fotballkamp med både vokse og barn i aksjon.

– Ungene finner nok disse øvelsene både utfordrende og morsomme, tror Norhus, som selv hadde tatt ansvar for grillen under gårsdagens sommerleker.

Sanseløype

Mathias Bauge (7) og Erik Nikolaisen (8), fra henholdsvis Skjelnan og Lunheim, syntes det var stas med gårsdagens sommerolympiade.

– Det var morsomt alt sammen, sier Bauge.

Ingen av guttene klarte helt å bestemme seg hvilken øvelse de likte aller best. Men etter en liten diskusjon kom de fram til en felles konklusjon:

– Sanseløypa var det aller beste. Der fikk vi bind foran øynene og smaksprøver vi måtte gjette hva var, sier Nikolaisen.

Samler skolene

Gårsdagens tradisjonsrike sommerolympiade er et prosjekt for å samle skolene på å samle SFO-ene på fastlandssiden.

– Det er kjekt å kunne møtes iblant leke sammen. Nå håper vi å få til de olympiske leker også på vinterstid, avslører Norhus.

HØYT OPPE: Helle Gulstad Kristiansen (9) fikk til et kjempehopp i lengdegropa Foto: Mats Bang Pedersen
BALANSEKUNST: Hanna Aakervik (8) fikk testet balansen på den slakk line. Her assistert av Kristoffer Isaac. Foto: Mats Bang Pedersen
KOMPISER: Erik Nikolaisen (8) (til venstre) og Mathias Bauge (7) stortrives på sommerolympiade. Foto: Mats Bang Pedersen