rådhuset: Dette er et resultat av nærværsprosjektet MAL (mestring, arbeidsglede og livsstil). Det ble vedtatt i april i fjor for blant annet å få ned sykefraværet.

Les også: "Aktivt innhold"

– Vi vet at livsstilsykdommer gir 70 prosent av alle sykefravær. Dermed har vi tenkt at vi kan være litt føre var og ta tak i det. Det handler om både mestring og arbeidsglede, så dette vet vi at har en gevinst for alle, sier Anne Grete Jakobsen Hansen, som tar over som prosjektleder etter Silvia Reinholdtsen.

Følgeforskning

Prosjektet har flere deler. Blant annet står Stamina for treningsdelen, mens de har andre inne for å hjelpe til med forskjellige livsstilssykdommer, både i forhold til stress, ernæring og andre områder.

– Det er ikke bare et fokus på trening, men fokus på at det skal være et helsefremmende tiltak. Man vet ikke alltid hva årsaken til livs-stilssykdommer kommer av og det ønsker vi å finne ut av, forklarer Hansen.

De har også et samarbeid med UiT som driver med følgeforskning på prosjektet.

Les også: "Vær realistisk på vei mot målet"

– De vil da kunne se nærmere på hva som fungerer og hva som ikke fungerer.

Siden påsken i år har prosjektet vært ordentlig i gang. De forskjellige kommunale enhetene får da mulighet til å søke om å være med.

– Dette er jo et folkehelsefokus på dette prosjektet og man får også muligheten til å trene sammen i grupper. Det gjør noe ekstra med samholdet på arbeidsplassen.

Herlig engasjement

Hilde Anita Sandvoll er prosjektansvarlig for Helsehuset Stamina. Hun synes det er et fantastisk tilbud til de ansatte.

– Tromsø kommune gjør en kjempejobb, og det står stor respekt av den innsatsen de gjør. Vi i Stamina står for all fagleveranse på fysisk aktivitet, kost og ernæring, helseoppfølging og kartlegging. Dette bidrar både til nærvær og arbeidsglede, og det at vi har fått bidratt over tid til dette prosjektet er jeg veldig stolt av, sier Sandvoll.

Les også: "Kjenner at helse har blitt mye bedre"

Ettersom prosjektet er godt i gang har Stamina allerede hatt mange treningstimer med de kommunalt ansatte.

– Det er et helt herlig engasjement, og dette viser seg å være et systematisk helse-, miljø- og sikkerhetstiltak. Nå skal vi holde på til 2015, og jeg tror den gode oppslutningen kommer til å holde seg fram til da, sier Sandvoll.