Delta i iTromsøs fiskekonkurranse du også!

Da Ane og farfar Oskar Karlsen reiste ut på fisketur i Balsfjorden ved Løkta, hadde de ingen forventninger om å få en fisk av denne størrelsen på kroken.

– Vi satt og fisket på hver vår side av båten. Så fikk farfar en fisk på kroken. Han måtte ta noen pauser før han fikk sveivet den inn og den dukket opp ved siden av båten. Jeg fikk nesten sjokk da jeg så den! sier Ane Dybdahl til iTromsø.

SE VIDEO: Sjekk denne kjempekveita!

Ved hjelp av en huke fikk han fisken opp i båten. Torsken var så stor at den ikke fikk plass til hele halen i sinkbalja de hadde tatt med til fangsten.

– Da vi hadde kutta strupen på den, fikk den skikkelige spasmer som gjorde at hele båten rugget fra side til side, sier Dybdahl.

Se de andre bidragene her!

Hemmelig fiskested

Ferdig sløyd veide fisken 8,5 kilo. Karlsen antar derfor at torsken veide 12 kilo i live.

– I magen hadde den en mindre fisk. Jeg tror ikke det er så mange fisk av denne størrelsen på fjorden her. Det går en stund mellom hver store fisk. For noen år siden fikk jeg en på ni kilo, sier Karlsen.

Hvor de fikk den store torsken vil de ikke røpe.

– Nei, det er hemmelig. Det er familiehemmelighet som går fra generasjon til generasjon. Slike ”meer” hellige for fiskere, sier Dybdahl.

SE VIDEO: Sebastian (8) håver inn fisk

Ble ikke trodd

Det er jo en kjensgjerning at det gjerne blir lagt på litt når fiskere forteller om fangsten. Derfor var det få som trodde Dybdahl når hun fortalte om den store ruggen.

– Kollegaene mine bare ristet på hode da jeg viste med hendene hvor stor fisk vi hadde fått. Heldigvis tok vi bilder, så da kunne jeg bare vise de dem. Om ikke hadde nok ingen trodd på meg, sier Dybdahl.

Den store fisken blir nå å se på middagsbordet opptill flere ganger.

- Jeg lettsaltet den og smaken var god. Det er jo bra, for det er nok fem middager igjen, sier Oskar Karlsen.

SE VIDEO: Her liner Linnea (5) opp fangsten

Torsken fikk ikke plass i sinkbalja de to hadde tatt med til fangsten. Foto: Privat