Oslo: 21. juni fikk Kristine Hartgen fra Tromsø nyheten hun i flere år har drømt om å få – hun er en av åtte stykker som har kommet inn på Teaterhøgskolen (KHiO).

Les også: "Sofia (12) fikk 20.000 kroner til å lage teater"

– Det har ikke helt gått opp for meg enda, det tror jeg det ikke gjør før jeg faktisk begynner. Det er fortsatt sånn at jeg er redd de skal ringe å si at de har puttet feil navn på listen, sier Hartgen.

Mediterte

Totalt 465 søkere søkte på skuespillerlinjen på kunsthøgskolen og da de kom til tredje opptak var det 30 stykker igjen. På to uker skulle disse bli åtte.

– Det var et forferdelig slit og veldig tungt. Mange dager kom jeg hjem og gråt fordi jeg var så sliten, man gir jo av helse seg selv. Likevel var det en veldig fin og lærerik opplevelse.

Les også: "Reiser til Palestina for å lære mer om teater"

Men det er ikke første gangen Kristine er gjennom en slik uke. Dette er femte gang hun søker på skolen.

– I år bestemte jeg meg for at jeg skulle inn. Jeg gjorde alt jeg kunne for å klare det og gjennom hele året jobbet jeg mot disse opptaksprøvene med Blant annet monologkurs og masse øving. Det hendte faktisk at jeg skrev det ned på en lapp og mediterte for å øke sjansene, sier Hartgen og ler.

Drømmer om teaterscenen

Hartgen flyttet fra Tromsø allerede i 2008. Da startet hun på revylinjen på Solbakken folkehøgskole før hun året etter begynte på Schaus teaterskole. Drømmen om teaterhøgskolen har likevel alltid vært der.

– Jeg har alltid elsket teater, men jeg turte aldri søke på dramalinjen. Likevel var jeg med på revyer og synes det var kjempegøy.

For når hun har fullført skolen er det teaterscenen som appellerer mest.

– Teater er egentlig det jeg har mest lyst til å holde på med, mer enn film. Det som er spesielt med teater er kontakten med publikum og tilstedeværelsen man må ha på scenen, sier Hartgen.

Kom inn to steder

I tillegg til å komme inn på teaterhøgskolen har Kristine også kommet inn på teaterlinjen på HINT (høgskolen i Nord-Trøndelag). Likevel var valget enkelt.

– Det er jo drømmeskolen, og jeg tror nok at det er gjennom den at jeg får flest arbeidsmulighet. I tillegg er vi jo så liten klasse at man får masse oppfølgingen og lærer mange metoder som jeg har kjempelyst å jobbe med, sier Hartgen.

Hun tror at årsaken til at hun kom inn Blant annet er at hun nå var mer moden enn da eksempelvis søkte som 19-åring.

– Jeg slappet mer av og er mer komfortabel med den jeg er nå. Før la jeg så enormt stort press på meg selv, mens jeg i år var mer meg selv. Det tror jeg nok bidro til å øke sjansene mine, sier Hartgen.