Fra 1. januar til 2. juli har Tromsø parkering i alt delt ut 7.035 gebyrer til bilister som har parkert ulovlig eller latt være å betale parkeringsavgift. Verstinggatene i Tromsø sentrum er Vestregata og Grønnegata.

– I Vestregata har vi delt ut 476 tilleggsavgifter og i Grønnegata har vi delt ut 249 parkeringsavgifter, forteller direktør Tore Harry Paulsen i Tromsø parkering.

Tilleggsavgiften er på 300 kroner og blir skrevet ut til de som står parkert lovlig etter trafikkreglene, men som ikke har gyldig eller synlig parkeringsbillett. Parkeringsavgiften er på 500 kroner og blir gitt til de som parkerer ulovlig etter trafikkreglene eller stopper på steder der all stans er forbudt.

Tromsø parkering kan også skrive ut kontrollavgifter på 710 kroner. Disse blir gitt til de som parkerer på privatregulerte parkeringsplasser, og som ikke har gyldig eller synlig parkeringsbillett.

466 klager

Fra 1. januar til i går ble det i alt skrevet ut 2.723 parkeringsavgifter, 1.732 tilleggsavgifter og 2.580 kontrollavgifter.

– Dette ligger på omtrent på samme nivå som samme periode i fjor, sier Paulsen.

Paulsen presiserer at dette er tallene på antall utskrevne avgifter, og at det i disse tallene ikke er tatt hensyn til eventuelle klager.

– I samme periode har vi mottatt 466 klager, sier Paulsen.

Det er kontrollavgiften det klages mest på. 253 personer har klaget på lappen de har fått på frontruta på de privatregulerte parkeringsplassene.

– Det gjennomgående hovedargumentet til de som klager er: ”Ja, men jeg skulle bare ...”, opplyser Paulsen.

Han understreker at alle som mener at de har fått en avgift de ikke skulle hatt, har full rett til å klage.

– Husk at fristen for å sende inn klage er tre uker. Behandlingstiden på klagene varierer, men er stort sett på mellom tre og fire uker, sier direktøren.

Stille periode

Avgiftene Tromsø parkering skriver oftest ut, er for parkering i sone uten gyldig tillatelse (736), parkering på steder der det er parkering forbudt (657), parkering for nært veikryss der fem meters-regelen gjelder (481), parkering på handikapplasser uten gyldig bevis (291) og parkering helt eller delvis på fortau (205).

– Nå går vi inn i en stille periode. Om sommeren tømmes byen for biler. Det tar seg opp igjen mot høsten, sier direktør Paulsen.

Vestregata: I denne gata ble det delt ut 476 tilleggsavgifter fra 1. januar til i går.Foto: Marius Fiskum Foto: Marius Fiskum
Direktør Tore Harry Paulsen i Tromsø parkering har summert opp antall avgifter de har delt ut så langt i år. Foto: Ronald Johansen
Grønnegata: I denne gata ble det delt ut 249 parkeringsavgifter fra 1. januar til i går. Foto: Marius Fiskum Foto: Marius Fiskum