De tre kompisene Andreas Sørbøe Lie, Sturla Haugli Falch og Richard Skjåvik har den siste tiden pusset opp lokalene på Slettatorget, og planen er et nytt treningssenter som skal åpne 1. august.

Dette vil bli tidenes første treningssenter på Kvaløya, og Sørbøe Lie har de seneste årene merket en markant etterspørsel etter nettopp dette.

– Jeg har snakket med en del folk som har sagt at de kunne ha tenkt seg et treningssenter på Kvaløya, så da tenkte vi ”hvorfor ikke?”, sier Sørbøe Lie til iTromsø.

Han har jobbet i treningsbransjen i Tromsø siden 2005 og tar dermed med seg gode erfaringer fra miljøet.

– Det er fantastisk gøy å få kunne starte et foretak hvor en kan hjelpe folk. Det være seg alt fra formforbedring til skadeforebygging og skaderehabilitering, sier han.

Kostbar investering

Med seg på laget har guttene i Spring Fitness også en fysioterapeut, Stian Martenson, som vil bidra med kompetanse innenfor forebygging og rehabilitering.

Gjengen har også investert i toppmorderne utstyr, blant annet spinningsykler med wattmåler, for å tiltrekke seg kundemasse

Men å få stablet opp både en eget merkevare og treningssenter har kostet en god del. Uten å ville gå så mye inn detaljerte beløp, innrømmer de at det har gått med et par millioner kroner.

– Vi har satset nærmest alt vi eier på dette prosjektet. Det vitner om at vi er sterk i troen på at vi vil lykkes. Vi blir nok aldri millionærer på dette, men det er gøy å være med og skape noe, sier Haugli Falch.

Medlemsgrense

Sist tirsdag åpnet treningssenteret nettsidene sine, med mulighet for forhåndspåmelding.

– Vi har fått bedre respons enn hva vi kunne håpe på, så vi er optimistiske med tanke på fortsettelsen, sier Skjåvik til iTromsø.

Om innmeldingsaktiviteten fortsetter i samme tempo, og treningssenteret viser seg å bli en umåtelig suksess, har gjengen satt en grense på 1.000 kunder på det 680 kvadratmeter store treningssenteret.

– Dette for å opprettholde treningskvaliteten for kundene, slår Sørbøe Lie fast.