Lørdag 21. juni sto Gerd Weenås (82) i kø for å betale for dagligvarene sine på Eurospar på Kræmer. Hun hadde fylt handlevognen med varer for omtrent 600 kroner, men da hun kom til kassen oppdaget hun at noe manglet.

– Jeg har bankkortet mitt på en fast plass i jakken, men det var ikke der da jeg skulle betale for varene, forklarer Weenås.

Fikk hjelp

Bak Weenås var det lang kø og bankkortet hennes var borte vekk. Hun forberedte seg på å gå tomhendt hjem fra butikken, helt til den 18 år gamle studenten, Frida Anette Sollid, tilbød seg å hjelpe.

– Jeg sto rett bak Weenås i køen og jeg skjønte at hun ikke fant kortet sitt. Det er menneskelig å miste ting, så jeg tok fram kortet og forklarte at jeg kunne betale, sier 18-åringen.

– Det sto flere personer i køen, men det var kun Sollid som sa seg villig til å legge ut for meg. Jeg ble overrasket over at en fremmed ville gjøre dette for meg, legger Weenås til.

Prøvde å overføre

Rett etter handleturen satt de to seg på en benk utenfor butikken, slik at Weenås kunne overføre penger med en gang.

– Det er vanligvis min datter som ordner med nettbanken min, fordi jeg ikke bruker datamaskin. Dessverre var ikke hun tilgjengelig, sier Weenås.

Weenås og Sollid utvekslet nummer før de skilte lag.

– Jeg stolte på at hun ville ringe og betale meg tilbake, sier Sollid.

Da Sollid hadde dratt oppdaget Weenås fant hun bankkortet.

– Jeg hadde lagt det et annet sted enn vanlig, men da jeg oppdaget dette hadde Sollid dratt, forklarer Weenås.

Fikk blomster

Mandagen etter ble de 600 kronene overført tilbake til Sollid.

I går møtte Weenås opp, sammen med sin datter Kirsti Haugland, der Sollid arbeider for å gi henne gaver og blomster for vise sin takknemlighet over den gode gjerningen hennes.

– Jeg får tårer i øynene av dette. Jeg hadde absolutt ikke forventet blomster og gaver på grunn av dette, sier ei takknemlig Sollid.

– Det var veldig stort av henne. Det er ikke ofte ei ung jente bare drar fram kortet og betaler slik Sollid gjorde. Hun kunne ikke vite at min mor var til å stole på, sier Kirsti Haugland (60), datter av Gerd Weenås.