Etter flere uker med resultatløse forsøk skal endelig klærne, som har en verdi på en halv million, få gagne barna på UNN.

Helge Hanssen (70) og Kari Jacobsen (68) har de siste ukene fortvilt prøvd å få gitt bort klærne sine til inntekt for barn. Da alt virket å være på sitt mest håpløse, fikk de uventet hjelp fra en ildsjel av de sjeldne.

Takknemlige

Jenny Hemfjell (36) har bestemt seg for å hjelpe til og i slutten av juli blir det loppemarked til inntekt for syke barn.

– Det er helt utrolig. Det er helt fenomenalt gjort av henne. Det kommer til å gå så mange timer til dette og det er så mye arbeid som skal gjøres. Hun organiserer alt og har laget et system som gjør det mulig å få utført denne auksjonen. Hun er rett og slett bare proff, skryter Helge Hanssen og kikker bort på Hemfjell med et smil.

Helge Hanssen og Kari Jacobsen hadde nesten gitt opp alt håp om å få gitt bort klærne da Hemfjell kontaktet de. Den blide finnmarkingen leste om saken da en venn delte den på Facebook, og tok umiddelbart kontakt med paret med klærne.

– Da jeg så at de ville at det skulle gå til et godt formål, men at de kanskje ville ende opp med å kaste klærne, måtte jeg ta kontakt. Jeg har laget annonse på finn.no og på Facebook og lagt ut noen klær der, og det har allerede blitt litt respons. I dag skal jeg dra på postkontoret for å sende de første plaggene til en kjøper, forteller 36-åringen.

Litt av hvert

Klærne, som stammer fra Hanssens nedlagte butikk De Elegante i Drammen, har anslagsvis en verdi på like under en halv million. Det er kun kvinneklær, og de har alt fra eksklusive selskapskjoler til forretningsdresser og fritidsklær.

– Jeg har til og med en gjennomsiktig kjole som kommer med truse og alt, klar til å brukes på nattklubber hvis man kunne tenke seg å bli morgendagens snakkis, ler Hanssen.

Hemfjell håper de får plass å være i sentrum, men det er ikke sikkert det er mulig på grunn av all pågangen i forbindelse med sjakk-OL. Hun vil imidlertid annonsere stedet hvor markedet til slutt holder sted på plakater og på nettet i god tid.

– Og så vil jeg bare minne alle på at det går til en god sak som handler om barn, og at hvert eneste salg hjelper på, avslutter Hemfjell.

takknemlig: Helge Hanssen er glad for hjelpen de har fått til å arrangere loppemarkedet.