Rundt 20 grader og sol gjorde første riggedag til en fortreffelse for Buktastaben.

– Jeg har jobbet med Bukta siden 2007 og kan vel trygt si jeg har opplevd verre værforhold, sier produsent Egil Bye Damsgård, som har tatt over rollen til den ferske festivalsjefen, Lasse Pettersen.

– På dager som det her er det deilig å jobbe, konstaterer han.

Les også: Gratis buss under Buktafestivalen

Godt i gang

Han kan også fortelle at de er godt i gang med riggingen og at alt tyder på at de vil være klare til festival på torsdag.

– Ja, vi er absolutt i rute. I dag har vi begynt å rigge paradiscenen og frivilligområdet, også vil vi fortsette utover uka med rigging av scener, inngjerding også videre, forklarer Bye Damsgård.

Les også: Festivalølet er klart til Bukta

Fri ferdsel

Buktaområdet vil være åpent for allmennheten helt fram til festivalen åpner klokka fire på torsdag. Det folk dog vil merke er at parkeringsplassen og strandområdet sakte, men sikkert blir mindre.

– Det er jo fri ferdsel helt til festivalen åpner, men folk vil merke at det skjer ting her, forklarer Bye Damsgård, som samtidig påpeker at de fleste tar dette veldig greit.

– Folk er veldig forståelsesfulle og hyggelige, så det er ikke et problem. Så lenge man viser litt hensyn så går det veldig greit.

Trond Losvik i staben har også opplevd at folk er greie når det oppstår utfordringer.

– Vi har hatt litt problemer i dag med at folk parkerer innenfor området her. Men når jeg har gått ned og spurt folk om de kunne flytte seg, har det ikke vært et problem.

Gleder seg

Om fire dager kan riggestaben puste ut, men Bye Damsgårds jobb er ikke over. Han skal dog nyte festivalen, og kan avsløre at det er én spesiell ting han ser fram til å oppleve.

– Jeg gleder meg til å se Dropkick Murphys spille i Bukta under sola, mens folk spiser fisk og potet og måsene flyr i bakgrunnen.

Les også: Norsk stjernekokk lager festivalmaten

REISES: Her holder staben på med å reise en av Buktas tre scener: paradisbukta. Foto: Tor Farstad
KLAR: Trond Losvik er klar for årets festival og opplever at folk er hyggelige i forbindelse med riggingen. Foto: Tor Farstad
KJØRER: Guttorm Sørensen har fått i oppgave å kjøre trucken under riggingen. Foto: Tor Farstad