iTromsø kjenner til at det senest 2. juli ble avholdt et dialogmøte ved diagnostisk klinikk der det etter en orientering ble konkludert med at ledelsen mener det er balanse mellom oppgaver og ressurser ved røntgenavdelingen på UNN.

- Klinikkleder har tidligere uttalt seg om dette, senest i februar. De ansatte mener det ikke er tilfellet. Når ledelsen har en helt annen oppfatning om hva som er problemet og hvordan de faktiske forholdene er, skaper det utfordringer, sier tillitsvalgt Derk Avenarius ved røntgenavdelingen.

Ulike oppfatninger

Ifølge Avenarius har utvidelsen av antall stillinger og budsjett ikke stått i forhold til de økende arbeidsoppgavene.

- Røntgen har hatt en eksplosiv utvikling. Teknologisk utvikling sørger for nye, tidskrevende oppgaver og dermed blir bemanningen værende på etterskudd, sier Avenarius, som opplever at de ansatte ikke har blitt hørt i saken.

Øyvind Korsberg uttrykte i går sin bekymring og mente Helse Nord RHF burde vært mer involvert.

- Helse Nord RHF har svart ut brevet fra de 42 legene ved UNN. Utover det er det ikke naturlig at vi kommenterer denne saken. Ledelsen i samarbeid med tillitsvalgte på UNN er de som er i posisjon til å ta tak i problemstillingene og bidra til løsninger, sier styreleder Bjørn Kaldhol i Helse Nord.

- Er du kjent med at administrerende direktør tidligst har sagt seg villig til å møte overlegene ved røntgenavdelingen 8. september - altså åtte dager etter svarfristen fra spesialistkomiteen?

- Vårt svar kom til de 42 overlegene i det brevet, mer enn det har vi ikke å kommentere i denne saken.

Etter sommeren

Forklaringen på oppfatningsforskjellene ser heller ikke ut til å være kartlagt.

- Vi på UNN ønsker generelt å beholde den kompetansen vi har på alle fagområder. Når det gjelder røntgenavdelingen, følger vi situasjonen nøye gjennom sommeren. Når avdelingslederen og hovedtyngden av ansatte er tilbake fra ferie, vil vi forsøke å løse utfordringene i et samspill mellom ledelsen, vernetjenesten, tillitsvalgte og medarbeiderne i røntgenavdelingen, skriver kommunikasjonssjef Hilde Annie Pettersen i en e-post til iTromsø.

Korsberg på sin side mener fortsatt det er naturlig at Helse Nord tar større del i saken.

- Det er et underlig utgangspunkt når ledelsen per nå åpenbart ikke makter et samarbeid med de ansatte. Fagmiljøet er i ferd med å forvitre, og det kan ikke Helse Nord bare sitte å se på, sier Korsberg, som uttrykker at henvendelser han har fått etter at saken ble offentliggjort ikke minker bekymringen hans for situasjonen.

MÅ TA ANSVAR: Øyvind Korsberg (FrP) mener Helse Nord må ta ansvar og engasjere seg i saken i større grad slik at konflikten kan tas bedre hånd om. Foto: Tom Benjaminsen