Thomas Steen Årnes flyttet for ikke lenge siden tilbake til Tromsø for å starte som bilforhandler. Han selger i hovedsak eksklusive bruktbiler, til kjøpere landet rundt. Nå har han hentet inn en Audi RS6, som nok er Tromsøs raskeste stasjonsvogn.

– Med 0–100 på 3,9 sekunder regnes den vel som verdens raskeste familiebil, sier Årnes.

Med en prislapp på 1,8 millioner kroner er den også blant Tromsøs dyreste bruktbiler. På Finn.no er det faktisk bare to biler, også solgt av Årnes, som er dyrere i fylket.

Ble forelsket

Han har vært i bilbransjen i 23 år, noe som har gjort ham rimelig vant til slike dyre og eksklusive biler. Allikevel var det noe spesielt da han tok inn denne Audien.

– Det er lenge siden jeg har blitt så forelsket i en bil. Denne er spesiell, ettersom den er såpass rå på kraft og fart, men samtidig er den en full funskjonabel familiebil med stort bagasjerom og firhjulstrekk, forteller Årnes, som allerede har flere som er interesserte i bilen.

– Ja, dette er jo en drømmebil, så jeg er allerede i kontakt med flere interesserte. Den burde ikke være noe problem å få solgt, sier han.

Han har som nevnt nylig flyttet til Tromsø igjen, etter ti års opphold i Oslo. Der jobbet han også som bilselger, og mener at kontaktnettverket han har etablert seg hjelper han å få solgt slike biler over hele landet.

– Det er jo eksklusive biler, og det er ikke alle det er et marked for her i Tromsø, forklarer han.

Det er dog ikke bare eksklusive biler Årnes omsetter.

– Vi har biler ned i 100.000-kronersklassen også, men det er jo hovedsakelig eksklusive bruktbiler vi omsetter, forteller han.

Åpner snart

Årnes sin forretning, Premium Bil, har startet driften smått allerede, men åpner ikke offisielt før etter fellesferien.

– Driften er startet, men det ble litt for hektisk å åpne for fullt nå før fellesferien. Den offisielle åpningen vil derfor finne sted etter dette, sier Thomas Steen Årnes.