Juli i år har vært en særdeles varm måned. 10. juli fikk man med 29,7 varmegrader nesten ny varmerekord for Tromsø.

Med mange godværsdager så langt er juli i år den varmeste siden 1960. Middeltemperaturen så langt i juli ligger på 15,5 grader, mot en normal på 11,8 grader. Men måneden er ikke omme, og det ser ut til at middeltemperaturen vil synke fremover.

– Vi må ha over 20 grader hver dag for å slå rekorden. Jeg tror nok ikke det er sannsynlig, forteller statsmeteorolog Eirik Samuelsen.

Han forteller at vi vil få noen dager med mellom 15 og 20 grader, men med en del pålandsvind vil ikke temperaturene nå samme høyde som tidligere i sommer.

Mot mørketid

I tillegg kan du snart kan si farvel til midnattsola. Den 25. juli er den offisielle datoen der sola går under horisonten. Og med høye fjell som omringer byen kan midnattsola forsvinne fra bysiktet før den tid.

To personer som uansett er fornøyde er Kellie Fraser (25) og Oliver Wilkins (26), som er på besøk fra England. De tok turen til Grøtfjord på Kvaløya for å få mest mulig ut av finværet.

- Vi hadde aldri forventet dette. Nå er ferien over, og vi reiser til Kirkenes for å jobbe som hundekjørere i året som kommer. Håper vi får flere godværsdager, sier de to.

De kan også fortelle at de ble møtt med undring da de pakket shorts i kofferten.

- Vennene mine hjemme i England skjønte ikke hvorfor jeg pakket med meg shorts når vi flyttet til Kirkenes i mai, sier Fraser.

- Men etter den varmen som har vært her, måtte jeg kjøpe inn både bikini og andre sommerklær.

Klokka har passert sju på kvelden søndag, men ute leker fortsatt barn i sola på stranden. Flere familier har samlet seg for å grille.

I løpet av dagen har mange vært innom det idylliske badestedet.

- Dette er helt perfekt. Og vannet var ikke så kaldt å bade i hvis man bare klarte å få hele kroppen under vann, ler Oliver Wilkins.

HERLIG: Britiske Kellie Fraser (25) og kjæresten Oliver Wilkins (26) er på besøk hos Ida Danielsen (23) (i midten) denne uka. Søndag badet de i Grøtfjord. Foto: Pia Engman
NESTENREKORD: Ikke siden 1960 har vi hatt en så varm juli måned. Men fortsatt gjenstår ti dager, og meteorologen frykter at temperaturen blir for lav til en ny varmerekord. Foto: Pia Engman