Det blir imidlertid ikke i kommunens regi, slik som i 2012. For to år siden samarbeidet nemlig Tromsø kommune og Tromsø domkirke om en markering i Rådhusparken, der avdukingen av et rosebed og flere taler fant sted.

Les også: "Jeg er fortsatt redd for høye lyder"

- Støttegruppen har fulgt opp og hatt tett dialog med de pårørende, men utover det arrangerer vi ingenting, sier Kristoffer Kanestrøm, som for tiden er fungerende byrådsleder.

Savner markering

Ifølge Kanestrøm har det ikke vært registrert behov eller ønske om en slik markering av kommunen.

- Det er vanskelig å gi et eksakt svar på hvorfor kommunen ikke arrangerer noe. Jeg vet at AUF har sine arrangementer, og flere har private minnestunder, selv om man også prøver å finne tilbake til det normale, sier Kanestrøm.

At kommunen ikke har påtatt seg ansvaret har ført til et initiativ av Tromsø AUFs styre.

Les også: "Tromsø får skryt fra hele landet"

- Vi har en uoffisiell rosenedleggelse i morgen klokken halv fire ved Rådhuset, og deretter skal vi ut og spise, sier lokallagsleder Iril Gausdal Johansen.

Johansen forteller at hun savner en markering, og at hun sammen med styret kom frem til at det måtte være mulig å gjøre noe fint sammen.

- Det føles veldig godt å være sammen på en slik dag, sier Johansen.

Alle er berørte

Lokallagslederen skal ha fått mange henvendelser og spørsmål i forbindelse med dagen.

Les også: "Det er kun èn ansvarlig"

- Det har vært stor interesse, og det er bakgrunnen for at vi tok initiativ, forklarer hun.

Johansen har selv erfart å sitte hjemme uten å føle at hun hadde noe sted å gå.

- Jeg følte det slik i fjor, og derfor kjenner jeg veldig godt til hvor viktig det er å ha et tilbud, sier hun.

Ingen av de nåværende styremedlemmene i Tromsø AUF var på Utøya for tre år siden, men Johansen mener de alle er berørte.

- Man trenger ikke ha vært på Utøya da det skjedde, alle er berørte. Hele Norge er berørt. Man føler det, og det er mange som tar det tungt. Derfor er det fint at man kan samle seg og gjøre noe hyggelig sammen, sier hun.

Planen for morgendagen er en åpen rosenedleggelse noen få minutter på halv fire, etterfulgt av en fellesmiddag for AUFerne.