Like før klokken 17.50 i går ettermiddag rykket politi og ambulanse ut etter melding om en alvorlig motorsykkelulykke på ProDrives øvingsbane ved Alkeveien på Håpet. Omtrent 40 minutter senere ble den skadde erklært død.

– Jeg kan bekrefte at en person har kjørt motorsykkel og veltet. Ambulansepersonell og leger på stedet opplyser at vedkommende, en mann, er omkommet, sa operasjonsleder i politiet Eirik Ruud Røhne klokken 18.30.

Ifølge pressevakt ved UNN, Per-Christian Johansen, skal den avdøde være i 30-årene.

Sto ikke til å redde

Da iTromsø ankom ulykkesstedet klokken 18.00, var politi og en ambulanse på stedet. Ambulansepersonell hadde allerede da begynt hjerte- og lungeredning. Like etter ankom en ambulanse for å bistå i gjenopplivningsarbeidet, men livet til mannen sto ikke til å redde. Etter omtrent 30 minutter så de seg nødt til å gi opp kampen, og mannen ble erklært død.

– Ulykken inntraff i forbindelse med kjøreopplæring. Politiet kom til stedet etter ambulansepersonell, som allerede hadde igangsatt gjenopplivningsarbeid. Vedkommende ble erklært død av lege på stedet, opplyser innsatsleder i Troms politidistrikt, Benedikt Hovdenes.

– Det er forferdelig

Stedet der ulykken inntraff er et lukket parkeringsområde med en øvingsbane for motorsykler. Området er eid av Sulland Tromsø, men er utlånt til trafikkskolen ProDrive AS.

Ifølge innsatslederen var den omkomne ikke alene da ulykken inntraff.

– Det var en annen person til stede, som nå er inne til vitneavhør, sa Hovdenes like etter ulykken.

Innsatslederen ønsket ikke å kommentere hvorvidt det var kjørelærer eller elev som var omkommet. Daglig leder i ProDrive AS, Kato Aspvik, opplyste imidlertid senere på kvelden at det var en av deres MC-elever som omkom.

– Det som har skjedd er forferdelig, både for pårørende og vår kjørelærer. Vi har satt i gang vårt eget apparat nå, og jeg gjør mitt beste for å informere våre ansatte, sa Aspvik.

– Ennå uklart

Da ambulansepersonell ankom stedet, lå mannen og motorsykkelen hans noen meter nedenfor selve parkeringsplassen, men hvordan han havnet der, og hva som forårsaket ulykken, er ennå uklart.

– Det har blitt foretatt vitneavhør, men vi kan ennå ikke si noe om omstendighetene rundt ulykken, forklarte Røhne i går kveld.

– Vi vil ikke gjøre oss opp noen konklusjoner før vi har foretatt tekniske undersøkelser av ulykkesstedet, utdypet Hovdenes.