Da Bjelvin i vinter søkte på det høyt ansette akademiet Bårdar International, turde hun ikke håpe på plass.

– Det er mange søkere som er utrolig dyktige og har lang erfaring. Det er om lag 21 plasser, og dermed et relativt trangt nåløye.  Jeg ble helt overlykkelig da jeg fikk de gode nyhetene, det betyr utrolig mye for meg, forteller hun.

Skolen som befinner seg i Oslo har som formål å utdanne norske musikaltalenter slik at de holder et høyt internasjonalt nivå. Programmet spesialiseres inn mot London, der studentene blir observert av talentspeidere og agenter. – Det er et fantastisk utstillingsvindu. Skolen er Norges beste musikk- og teaterskole, og et viktig navn å ha i ryggen når jeg senere skal søke jobb innenfor bransjen, sier Bjelvin.

Vil spille på HT

På opptaksintervjuet fikk Bjelvin flere karakterdefinerende spørsmål, deriblant hvor hun så seg selv om fem år.

– Selv om jeg selvfølgelig ønsker å ta noen mindre jobber i utlandet i nærmeste fremtid er den største drømmen min ikke alt for langt unna. Eller i det minste ikke geografisk, smiler musikaltalentet.

– Jeg har alltid drømt om å spille på Hålogaland teater, det hadde vært utrolig stort. Det er hvor jeg helst ser meg selv om fem år.

Skrekkblandet fryd

Anna Karoline Bjelvin skal delta på et fordypningsprogram der hun kontinuerlig vil bli vurdert i elementer som talent, prestasjon og engasjement.

– Jeg er veldig spent på hele opplegget. Jeg har høye forventninger til både meg selv og skolen. Det er nervepirrende og tenke på graden av seriøsitet, spesielt siden det i utgangspunktet er en ganske hard bransje, men først og fremst gleder jeg meg veldig. Dette kan virkelig være et vendepunkt for meg, det er spennende å tenke på at det kan være starten på en fantastisk reise.

Bårdar International varter opp med et svært spennende program til høsten.

– På agendaen er oppsetninger av Cats og Billie Elliot. Sistnevnte skal spilles på Oslo folketeater, en anerkjent og betydningsfull scene for alle innenfor mitt felt i landet, smiler hun.

Fra skolerevy til musikkakademi

Bjelvin er født og oppvokst i Tromsø, og har gjennom oppveksten deltatt på flere oppvisninger av teatralsk kaliber.

– Som liten drev jeg på med musikk og dans på kulturskolen. Jeg husker flere melodi grand prix konkurranser på barneskolen, samt morsomme og lærerike skolerevyer, forteller hun og fortsetter:

– Jeg har alltid elsket å stå på scenen, spesielt i forbindelse med sang og teater, sier Bjelvin.

Den viktigste bidragsyteren krediterer hun imidlertid noen andre.

– Musikklinja på Kongsbakken skal ha mye av æren for at jeg har kommet så langt. Hadde det ikke vært for kompetansen jeg tok med meg derfra hadde jeg neppe blitt tatt inn på akademiet. Det er et utrolig bra miljø på Kongsbakken i tilegg til dyktige lærere og stimulerende oppsetninger. Den ballasten de sender elevene ut med er av enorm betydning, og det er jeg veldig takknemlig for, avslutter hun.