I januar i fjor slapp gitarist Stein Medby gitarapplikasjonen Guitar Technique Repertoir, forrige tirsdag slapp han applikasjonen ”Gitarboka”. Denne gangen i samarbeid med den folkekjære artisten Bjørn Eidsvåg og allerede etter en uke har den fått over 4.000 nedlastinger.

– Ideen startet for cirka et år siden og tok kontakt med Eidsvåg. Han ville gjerne være med på et prosjekt hvor han kunne engasjere fansen og gi en merverdi til de låtene han har bygd opp over 25 år, sier Medby.

Slipper notene

Nå har derfor folk mulighet til å lære seg Eidsvågs mest kjente låter gjennom ”Gitarboka”. Tradisjonelt må man oppsøke et noteforlag og kjøpe ei notebok for å få noter dersom man ønsker å lære seg å spille etablerte artister sine låter.

Les også: "Marits musikalske univers"

– Da må man jo nesten kunne noter også. Gjennom denne applikasjonen har man mulighet til å lære seg å spille gitar ved å se på meg spille låten, som jo er den eldste måten å lære seg å spille gitar på. Man hører også originalmusikken hvor jeg spiller oppå, sier Medby.

Medby mener at dette gir også Eidsvågs låter en gylden mulighet til å leve videre. Eidsvåg selv skriver på sin Facebook-side; ”I dag har jeg lansert en app, her kan du lære å spille mine sanger på et blunk. Moro”.

– Det største komplimente en artist kan få er jo at noen vil spille låtene deres. Nå har vi også gjort det slik at folk kan sende inn sanger de ønsker å få inn på applikasjonen, sier Medby.

– Jeg håper folk lar seg inspirere

Medbys første gitarapp fikk 1000 nedlastinger første uken den kom ut. Den var utviklet over ti år og er stadig under utvikling. Det var altså mersmaken han fikk av å lage den første applikasjonen som dro han til den neste.

– Dette engasjerer jo veldig fansen, og i stedet for å lære et grep lærer man en helt ut.

Nå håper han at flere artister vil hive seg med og få sine egne sanger med i ”gitarboka”.

– Vi startet med Bjørn Eidsvåg og det fins flere artister jeg gjerne skulle hatt med. Dette tror jeg er noe også artistene kunne tenke seg å være med på ettersom det gir nytt liv til låtene deres, sier Medby.

På nettsiden til gitarboka er Eidsvåg sitert på følgende: ”Det at andre har et ønske om å fremføre min musikk sier noe om hva låtene betyr for folk. Det har alltid vært en stor ære for meg å oppleve at låtene lever sitt eget liv gjennom andre. Jeg håper folk lar seg inspirere av Gitarboka”.

HAR KOMMET MED NY APPLIKASJON: Stein Medby har lansert nok en gitarapp, denne gangen i samarbeid med Bjørn Eidsvåg. Foto: Marius Fiskum Foto: Marius Fiskum