På Seminaret omsorgssenter har det i flere år vært problemer med heisen. Det forteller beboerne Tore Arnesen og Kirsten Slipelv.

– Det har vært problemer minst en gang i uka, forteller de.

Nå har heisen stått stille i to uker, og de som skal fikse den har tatt ferie. Beboerne er fortvilt over situasjonen, og føler at de er innestengt i en brannfelle.

Les også: Thorfinn (61) frykter for livet

Bruker liten heis

– Jeg har vært to ganger på sykehus bare den siste uka. Da har jeg blitt satt i en stol og fått en person i heisen med meg ned, forteller Tore Arnesen.

Den eneste heisen som er disponibel til bruk er de ansattes heis, hvor det så vidt er plass til tre personer. Om det er en person i rullestol som skal inn er det så vidt plass til en ekstra person i heisen.

– Det er bare en liten heis, og den skal frakte både mat og folk. Og de fleste som bor her må bruke heis, forteller Kirsten Slipelv.

På Seminaret bor det over 80 mennesker.

– Hva om det blir brann, spør de.

Les også: Regjeringen investerer mer!

– Utrolig

De mener det er utrolig at de ansvarlige har tatt ferie uten å ordne heisen.

– I et brev vi fikk tildelt sies det at de fleste kan ta trappa, sier Slipelv.

Det mener hun er latterlig.

– Vi snakker om det her hele tiden. Vi er fortvilte, sier Tore Arnesen.

Begge er med i beboerstyret, og når de vil ta opp saker opplever de at ingen fra kommunen stiller opp. De føler at de ikke blir hørt.

Les også: Student- og eldreboliger forsinket med ett år

En belastning

– Når jeg kommer hjem og trenger medisin tar det lang tid for meg å komme meg opp til etasjen jeg bor i. Mange trenger å bruke heisen, og man kan bli stående lenge og vente på den, forteller Arnesen.

De mener situasjonen nå er farlig, og en stor belastning.

– Trygghet er det viktigste når man bor på et omsorgssenter. Jeg gruer meg ofte til å komme hjem på grunn av dette, sier Arnesen.

Han mener enkle løsninger kunne vært gjort. I et område der det er laget et lekerom for barn mener han en heis enkelt kunne vært satt inn.

Ifølge byråd for helse og omsorg, Kristoffer Kanestrøm, er det ikke bemanningen det står på.

– Vi venter på noen nødvendige deler, og det kan ta noen uker. Situasjonen er vurdert forsvarlig av flere aktører, men vi forstår selvsagt reaksjonene, sier byråden.