Etter at det i går ble kjent at det var 32 år gamle Morten Rydland Høyning som mandag omkom i den tragiske MC-ulykken på Håpet, har ikke reaksjonene latt vente på seg. Gode ord, minner og kondolanser har preget sosiale medier – som tegner et bilde av en multikunster med en stor vennekrets og et stort nettverk. I musikkmiljøet var han høyt respektert og vil bli dypt savnet.

- Jeg må innrømme at jeg gråt noen tårer på kontoret da vi fikk vite at det var Morten. Det var et utrolig sjokk, og føles fortsatt helt uvirkelig, sier bookingsjef for Buktafestivalen, Robert Dyrnes.

Les også: - For oss var han umistelig

- Dyktig og vennlig

Han kjente Høyning både som person og musiker, og beskriver ham som en markant skikkelse i Tromsø-rocken.

- Det er ufattelig at han er borte. Det blir tomt i Tromsø uten ham, sier Dyrnes til iTromsø.

Martin Lien, trommis i bandet Changeling, sto ikke Høyning nær, men har aldri glemt hvordan Høyning trådte til da han som ung musiker trengte krisehjelp på en konsert under Rock mot rus på Andenes.

- Vi hadde glemt en viktig del av trommerigget – en kubjelle – og ante ikke hva vi skulle gjøre. Vi ringte Høyning og spurte pent om å få låne hans, noe han med største selvfølgelighet sa ja til. Han var en fin fyr og et stort forbilde – ikke bare musikalsk, men også som menneske, sier Lien.

Kolleger i sorg

Som journalist i Nordlys har Høyning gjort seg bemerket som en ryddig, dyktig og respektert kollega.

- Dette er en utrolig trist dag, og vi har brukt morgentimene til å snakke om dette i fellesskap. Morten var en høyt skattet medarbeider, kollega og venn for alle oss på Nordlys-huset. Våre tanker og dypeste medfølelse går nå til Mortens nærmeste, sier redaktør Anders Opdahl.

Kollega Egon Holstad hedrer Høyning med eget minneord, og legger ikke skjul på at venner og kolleger nå opplever en tung tid.

- Morten var den alle ville være venn med, og som alltid hadde tid til å være venn. Kunnskapsrik, uredd, tøff, morsom, varm og god. At denne umistelige hedersmannen nå er død, vil gjøre svært vondt, svært lenge, for svært mange, sier Holstad til iTromsø.

Les også: Omkom under kjøreopplæring

Minnemarkering

I kveld stenger Geir Tore H. Nordbye dørene på Blårock, slik at de som vil minnes Høyning fikk komme sammen.

- Det var det eneste riktige å gjøre, det er mange som har behov for det, sier Nordbye.

Høyning var DJ på Blårock, og blir også her minnet som en hedersmann.

- Man får ikke så mange venner uten å ha noe godt ved seg. Det hadde Morten, og det var et privilegium å bli kjent med ham. Han var et gjennomgodt menneske. Nå er han borte, og mine tanker går til hans nærmeste familie. Morten var en mann de kan være stolte av, sier Nordbye.

Les også: Statens vegvesen undersøker området

OMKOM: Ambulanser rykket ut til øvingsbanen, men kort tid etter ulykken ble Høyning erklært omkommet. Foto: Tor Farstad Foto: Tor Farstad