Det var i mars i år at halve hagen til Rolf Inge Larsen raste ut i byggegropa oppe i mellomvegen. Nå har kommunen anmeldt utbyggingen for brudd på plan- og bygningsloven.

Larsen hadde en granhekk i hagen bare få meter fra huset sitt. Etter at utgravingen ble det slik at det rett på utsiden av hekken gikk loddrett ned til bunnen av gropa. Larsen på sin side hadde sendt bekymringsmelding til utbygger og entreprenør, og så en dag skjedde det. Jordmassene ga etter og hekken forsvant ned i hullet.

Dette førte til tilsyn på tomta, med vurdering av sikringen som var gjort. Det ble da klart at kommunen vurderte å politianmelde saken. Det har de nå gjort.

- Forholdet var av en sånn karakter at vi så oss nødt il å anmelde forholdet. Det var ikke sikret, og kommunen ser svært alvorlig på saken, sier byråden for byutvikling Britt Hege Alvarstein.

Det er planlagt en fire etasjers boligblokk nede i byggegropa, men i dag ligger tomta urørt. Og det ser unektelig ganske dramatisk ut, der husene ligger på kanten av stupet, bokstavelig talt.

- Det ser ofte verre ut enn det er, men her er det tydelig at utbyggerne har gått utover det som er prosjektert, forteller Alvarstein.