iTromsø har tidligere skrevet om hjertesyke Mats Svendsen, som gjør alt for å oppfylle drømmen sin om å bli artist. 14. juni slapp han sin første singel, ”Living the dream” digitalt og har brukt singelen og sin nye hjemmeside for å nå ut til flere produsenter. Det resulterte i at han sendte ut en rekke e-poster, hvor han fikk positivt svar hos da blant annet produksjonsselskapet MER til Gunnar Greve Pettersen, kjent som blant annet artistmanager, produsent og Idol-dommer.

– På grunn av sykdommen min har jeg mye ledig tid og en del av drømmen min er å komme opp og fram. Derfor sendte jeg ut masse e-poster og fikk plutselig invitasjon til gratis studiotid sammen med en produsent. Det passet veldig godt akkurat den helgen ettersom kona mi skulle til Oslo for å møte ei venninne uansett slik at vi kunne fly sammen, sier Svendsen.

Les også: Slik skal hjertesyke Mats oppfylle sin eneste drøm

Finne hva han var god for

Dermed ble helgen tilbrakt i studioet til Greve, hvor blant annet Sandra Lyng, Kaveh og Timbuktu har spilt inn flere av sin låter.

– Jeg hadde med meg en produsent som het Fredrik, og alt vi spilte inn ble spilt for Gunnar Greve, som satt i sjefsstolen og tok avgjørelsene, sier Svendsen.

Låten beveger seg innenfor pop-sjangeren og ble laget av Mats mens han var i Oslo, etter at han mottok en noen kriterier låten måtte innfri.

– De måtte finne ut hva jeg var god for og jeg er ufattelig glad for erfaringen, det var utrolig interessant å få et såpass godt innblikk i bransjen med så profesjonelle gutter. Bare det at de at de hadde tid til meg i den hektiske festivaltiden er jeg veldig glad for, sier Svendsen.

Les også: Fikk nærkontakt med Schau

Hjertetransplantasjon

Etter at ”Living the dream” ble sluppet har Svendsen utelukkende fått positive tilbakemeldinger og 13. september er han klar for å fylle Kulturhusets hovedscene.

– I dag er det faktisk 52 dager til. Det merkes godt, og den kommer i ei vanvittig fart og det kommer nok til å bli enda mer hektisk fremover.

For det er ikke bare musikken som opptar livet til Mats. I august skal han også utredes for hjertetransplantasjon.

– Det har vært en tøff sommer for helsen og varmen har gjort det ekstra tungt. Derfor var det å få muligheten til å reise til Oslo å spille i studio et skjønt avbrekk fra vante rutiner, sier Svendsen.

Les også: Ni timer i kø for å se helten