PST holdt tidligere i dag en pressekonferanse om en nasjonal terrortrussel.

– Vi mottok nylig informasjon med tilknytning til en ekstrem gruppe i Syria som kan ha til hensikt å gjennomføre en terrorhandling i Norge, sa fungerende politidirektør Vidar Refvik på pressekonferansen, i følge VG.

I anledning trusselen er det økt beredskap i de fleste politidistrikt, deriblant Troms.

Væpnet på flyplassen

Operasjonsleder Gunnar Baardsen opplyser at de foreløpig kun forholder seg til de nasjonale tiltakene. Dette betyr at uniformert og sivilt politi vil være i økt beredskap fra og med klokken 10.

- Det er varlset økt beredskap ved grenseoverganger, innfartsveier, flyplasser også videre. Dette vil vi også gjennomføre lokalt og de som drar ut vil være bevæpnet, opplyser Baardsen.

Han legger til at de ikke har veldig mye informasjon om situasjonen, men at de forholder seg til det som gjøres nasjonalt.

iTromsøs reporter på stedet melder om forholdsvis rolige tilstander på flyplassen, med kun to politifolk på stedet. De reisende iTromsø har snakket med har uttalt at de er takknemlige for at politiet er der, men at det også skaper en viss bekymring.

Usikkerhet

Det nemlig foreløpig mye som er usikkert rundt trusselen.

- Vi vet ikke hvilket mål, hvem som står bak eller hvordan et slikt mål er planlagt å gjennomføres. Situasjonen er at PST jobber med å få verifisert dette sammen med Etterretningstjenesten, opplyser PST-sjef Benedicte Bjørnland på en pressekonferanse torsdag.

Politien ankom flyplassen like før klokken 11 i dag. Foto: iTromsø-tipser