Det populære spisestedet har gjort seg bemerket i Tromsø, noe som også vises på årsregnskapet. I følge Nord24 solgte Rå Sushi Tromsø rå fisk for 21,7 millioner kroner. Året før solgte spisestedet sushi for 15 millioner kroner.

Suksessen i Tromsø til tross er det røde tall i årsregnskapet til bedriften. Dette skyldes nyetableringen i Oslo, Rå Sushi Majorstuen, som gikk med underskudd. Rå Sushi Tromsø endte dermed å gå nærmere seks millioner i minus før skatt i fjor.

Angrer på etablering

Forsinket skjenkebevilling er i følge eier og daglig leder Tor Henrik Rønholt årsaken til det økonomiske uføret bedriften nå befinner seg i.

- Vi ble forespeilet at det ville ta tre måneder å behandle søknaden hos Oslo kommune. Likevel gikk det nesten ni måneder før vi kom skikkelig i gang, sier han til Nord24.

Rønholt mener at det er vanskeligere å etablere seg som sushirestaurant i Oslo enn i Tromsø og opplyser til Nord24 at bare serveringsstedet på Majorstua i Oslo sto for fem millioner kroner av tapet.

- Angrer du på at du etablerte deg i Oslo?

- Ja. Hadde vi visst det vi vet nå, at det skulle ta så lang tid å få bevilling, så ville vi ikke gått i gang. Det er ingen som kan sitte på et lokale i ni måneder og vente på drift, svarer Rønholt.

Les også: Lokker med fremmede og kjente smaker

Går bra i Tromsø

Rønholt understreker at han anser pengeknipen bedriften befinner seg i er midlertidig, og er ikke bekymret for at dette betyr slutten for det populære spisestedet.

- Nei, det går så det griner i både Skippergata og på Nerstranda, og vi er på vei opp i Oslo nå, sier han til Nord24.

Les også: Endelig nominert