Tromsøgutten er for øyeblikket i den libanesiske hovedstaden Beirut, der han jobber med distribusjon av nødhjelp til syriske flyktninger. Han jobber også med engelskutdanning for syriske flyktninger i en leir i Bekaadalen på grensen til Syria.

Det er altså en sommerjobb utenom det vanlige, og Moe skal være i det arabiske landet fram til starten av september.

– Jeg jobber for Kayany Foundation, som jeg kom i kontakt med via AIESEC Tromsø, sier Moe fra Beirut.

AIESEC er en global organisasjon som skal utdanne ledere innen internasjonalt arbeid.

Les også: Ble sjokkert over innsamlingsbeløp

Livet i en flyktningleir

– To dager i uken tilbringer jeg i Beirut, der jeg og kollegene mine sorterer nødhjelp sendt fra Europa. Denne nødhjelpen sendes så til de syriske flyktningene som oppholder seg i Bekaadalen. For å finne ut hvem som trenger hva, drar vi innom familier i flyktningleiren for å kartlegge behov, og hvor mange som bor i hvert telt, forteller han.

I tillegg bruker han tida på å utdanne barn engelsk og matematikk, og målet med utdanningen er at barna i flyktningleirene skal oppnå et kunnskapsnivå som gjør at de kan integreres i den libanesiske skolen.

– Vi vil gi dem et håp om at de kan skape sin egen fremtid, sier Moe.

Les også: Ingen tvil om hvor nært Gilbert er Hamas

Givende og spennende

Moe er opptatt av å gjøre en forskjell, og å bruke sine krefter til å skape en bedre verden. Og nettopp dette virker å være grunnen til at han tilbringer sommeren i det krigsherjede området.

– Hvorfor har du valgt å bruke sommeren din på dette?

– Fordi jeg synes det er givende, utfordrende, og spennende. I tillegg synes jeg at jeg har en moralsk plikt å hjelpe ofrene i en så brutal krig, mener Moe, og fortsetter:

– Jeg vet at jeg hadde satt stor pris på det hvis situasjonen hadde vært motsatt. For min egen del vil denne opplevelsen bidra til at jeg får større innsikt om verden rundt meg.

Han understreker at han tar med seg tung bagasje hjem til Tromsø.

– Jeg har fått en større innsikt i hvordan internasjonale organisasjoner operer på bakkenivå, samt forståelse hvordan borgerkrigen i Syria rammer sivilbefolkningen.

Les også: Lippestad opprørt over nei til skadde syriske flyktninger

KRIGSOMRÅDE: Moe lever for tiden i et krigsområde, og mener han har en moralsk plikt til å hjelpe de som trenger det. Foto: Håkon Kristensen Moe