Onsdag kom det fram at Polaria Music Fest ikke lenger skal avholdes i Mack-hallen etter at eierne Eiendomsspar satt ned foten for arrangementet, kort tid før festivalen skulle avholdes. Dette til stor skuffelse for arrangør Erlend Mogård-Larsen, som da tok kontakt med Tromsø kommune om å få lov til å bruke Stortorget som konsertarena.

– De har hele tiden vært veldig positive. Nå driver vi å utrede Stortorget og jobber med en sikkerhetsplan og en risikoanalyse. Jeg skal ha kart og tegning ferdigstilt til mandag og sende det til både kommunen, brannvesenet og politiet sier Mogård-Larsen.

Ingen Tungtvann

Sceneskiftet har blant annet ført til at festivalen ikke lenger skal arrangeres over to dager, men kun lørdag 23. august. Det har resultert i at Tungtvann måtte kansellere sin spillejobb.

Les også: "Lager undervannsfestival"

– De skulle spille opprinnelig spille på fredag og ettersom de har konsert på Parkenfestivalen lørdag har de ikke mulighet til å komme å spille her, sier Mogård-Larsen.

Likevel skal fortsatt de resterende artistene spille og i løpet av neste uke skal flere artister og band lanseres på programmet.

– De som allerede har kjøpt billetter skal selvfølgelig få de refundert ettersom det ikke ble slik som det opprinnelig skulle være, sier Mogård-Larsen.

– Umusikalsk

Musikkfesten har i sin søknad til kommunen søkt om å få lukke Storgaten fra klokken 18.000 til midnatt.

Les også: "Denne verdensstjernen kommer til Tromsø"

– Det kommer til å være åpent hele dagen, og det vil være mulig å komme seg til blant annet T-tapas og Rogers selv om festivalen pågår, det er kun selve området på midten som kommer til å lukkes, sier Mogård-Larsen.

Videre skal de også finne ut hvordan de skal løse det med billettsalg og skjenkebevilling.

– Vi har jo mange artister og det koster å gjennomføre dette, derfor må vi finne en løsning for dette. Vi er derfor veldig takknemlig for at kommunen har vært så løsningsorientert.

Etter avisoppslaget onsdag i både iTromsø og Nordlys er ifølge Mogård-Larsen flere som har reagert.

– Folk lurer jo på hva dette er for noe og synes festivalen var en kjempemulighet for å se hvordan Mack-hallen skulle fungere som konsertarena. Det er en merkelig måte å drive logistikk på av Eiendomsspar, synes nå jeg og det er umusikalsk å ikke ta den muligheten.