Etter at Politiets Sikkerhetstjeneste torsdag gikk ut og informerte at de hadde fått opplysninger som tilsier at Norge kan bli utsatt for et angrep innen få dager har beredskapen på flyplasser, grenser og arrangementer i hele landet økt.

Blant sikkerhetstiltakene som gjennomføres er det prioritert å ha et synlig, bevæpnet politi som skal virke trygghetsskapende, noe flere likevel ser på som skremmende.

Likevel er beskjeden fra staten å forholde seg som normalt. Den oppfordringen har Oslo-familien Nordli tenkt å følge.

- Vi flyr hjem til Oslo, sier Bente Nordli.

Vender hjemover

For Oslo-familien lar ikke trusselen påvirke reisen sin.

- Vi har vært her i Tromsø med familien den siste tiden, og vender hjemover nå. Vi har fulgt med på saken, men kommer til å dra likevel, sier Nordli. Hun forteller at hun ikke lar seg skremme noe særlig av situasjonen.

Bekymret sønn

Men selv om Nordli ikke lar seg bekymre over situasjonen, gjør den sønnen Oliver Ulsrud på ni år lettere nervøs.

- Ja, jeg synes det er skummelt, sier Oliver.

Samtidig synes han det skal bli godt å komme seg til sitt eget hus og få sett hunden sin igjen.

Varslet sårbart Oslo

Heller ikke faktum at det er snakk om en storby lar Nordli seg stresse av.

- Dere skal til hovedstaden - blir dere ikke bekymret over det heller?

- Nei, det skal gå bra. Vi bor uansett et stykke utenfor byen og ikke sentralt, så jeg tror ikke det er noe å bli skremt av eller bli redd for, sier Nordli, som er bestemt på å følge statens oppfordring om å te seg som vanlig.

Oslo politidistrikt har vært ute i media og kommentert at Oslo er særlig sårbar på grunn av tett befolkning og sentrale knutepunkt. Politiopprustningen skal være trappet opp, både i og utenfor sentrum.

Snakket om saken

Mens enkelte spekulerer om det er trygt å befinne seg på områder de anser som ekstra utsatte, for eksempel  fly og flyplasser, har familien Nordlis  reaksjon på  situasjonen vært å prate om det.

- Vi har snakket sammen om det, sier hun, før de går opp til sikkerhetskontrollen.