Raketten traff en bygning nær hovedporten til Shifa-sykehuset, sierhelsepersonell på stedet til AFP. Like før ble også enflyktningleir i Gaza by ble rammet av rakettnedslag. Det skriver VG.

Situasjonen påGazastripen er uoversiktelig, og tallene på drepte og skadedevarierer. Ifølge AP skal minst ti mennesker ha mistet livet etterangrepene mandag. Ni av disse skal være barn, skriver nyhetsbyrået.Sjefen ved Shifa-sykehuset opplyser til NTB at det dreier seg omtolv barn.

Israelske og palestinske myndigheter gir hverandreskylden for mandagens angrep.

Hvor rakettene stammer fra er uklart.Det ble først meldt at sykehuset ble truffet av en israelsk rakett,det israelske forsvaret (IDF) nekter imidlertid for at å stå bakangrepet og hevder det er «Gaza-terrorister» som står bak. IDF hartidligere uttalt at Shifa-sykehuset kan være et mål fordi medlemmerav Hamas skjuler seg der.

Mandag kveld ber også det israelskeforsvaret palestinere rundt Gaza by evakuere etter at fire sivileble drept i Israel.

- En alvorlig opptrapping

Mads Gilbert harjobbet ved Shifa-sykehuset, som mandag ble truffet av en rakett.

Han dro mandag ut av Gaza og sitter nå på flyet på vei hjem tilNorge via München. Gilbert skriver i en SMS til VGs fotograf HaraldHenden at han har fått med seg nyheten.

- Om de bomber Shifa er deten alvorlig opptrapping, skriver han i en SMS til VGs fotografHarald Henden.

Gilbert forlot Gaza klokken 13.00 mandag iforbindelse med et planlagt vaktskifte. Da VG snakker med han pånytt har han mellomlandet i München, på vei til Brussel der hanskal delta på en pressekonferanse i Europaparlamentet. Han menerangrepene er en krigsforbrytelse.

Gilbert er opprørt overmeldingene om det siste rakettangrepet, hvor Shifa-sykehuset hanhar jobbet ved ble rammet.

- Jeg fikk den dramatiske meldingen ombombingen av sykehuset rett før jeg dro fra Tel Aviv. Dette må seesi sammenheng med bombingen av en lekeplass i flyktningleiren Shati.Vi har fått beskjed om at sykehuset nå jobber på spreng nå for å fåbehandlet skadde barn etter angrepet, sier han til VG.

Gilbertforteller at bygget som ble truffet av en rakett mandag, ersykehusets poliklinikk som ligger på utkanten av sykehusområdet.

-Det var en rolig natt, men så braket det løs med bombing igjen. Deter over 1000 drepte og over 6000 skadede de siste tre ukene. Dethar vært to intense uker, det er helt forferdelig å ha forlattGaza. Det knyter seg inne i meg når jeg tenker på hvordan de hardet.

Gilbert er også politiker for partiet Rødt, tidligere har denisraelske ambassaden i Oslo bedt mediene om å unngå å bruke Gilbertsom kilde fordi han ikke legger skjul på sitt engasjement forPalestina.

Raketten skal ha truffet en bygning inne på selve sykehusområdet,opplyser Sami Abu Salem, VGs tolk som fortsatt befinner seg i Gaza,til VGs fotograf Harald Henden. Bygningen brukes til vanlig tildagpasienter, men skal ikke ha vært i bruk nå på grunn avkrigssituasjonen.

Skylder på hverandre

Gazas innenrikspolitisketalsmann, Eyad al-Bozum, uttalte mandag at han mener det kanbevises at det er Israel som står bak angrepet.

- Dette er etforsøk på å dekke over en stygg kriminell handling mot barn ogsivile, og på grunn av deres frykt for skandale og internasjonalrettslig forfølgelse, sier han til AP.

Den israelske hæren sierHamas sto bak begge rakettene.

– For kort tid siden skjøtterrorister i Gaza raketter mot Israel. En av dem traffShifa-sykehuset i Gaza by. Den andre traff flyktningleiren Shati,skriver den israelske hæren på Twitter.

- Det er ikke vi som står bak angrepet, men det er Hamas. Dette eret typisk eksempel på hvordan mediene blir misbrukt til å sendeinformasjon, sier Bjørn Hermann, som er talsmann for den israelskehæren, til VG. Han har både norsk og israelsk statsborgerskap og erreserveoffiser i IDF.

Israels statsminister Benjamin Netanyahu saunder en TV-tale mandag at Israel må være forberedt på en lengreaksjon mot Hamas.

- 12 barn drept

– Ingen ved Shifa-sykehuset bledrept, men noen av de ansatte ble lettere skadd. Men vi er fortsattikke sikre, sier Sobhi Skaik ved kirurgisk avdeling påShifa-sykehuset til NTB.

En flyktningleir ved stranden i Gaza byble også truffet av en rakett mandag, opplyse en lege vedShifa-sykehuset ifølge AFP.

– Tolv barn er drept hittil. Åtte avdem var allerede døde og var i forferdelig forfatning da de kom tilsykehuset. Fire døde nå nylig, sier Skaik til NTB.

AFP melder ogsåat fire personer skal ha mistet livet da bombekastergranater fraGazastripen slo ned sør i Israel.

De siste tre ukene har det værten rekke tap og skader både på begge sider. Minst 1.050 palestinereer drept, mens 43 soldater er drept på israelsk side. De flestedrepte på palestinsk side er sivile, mens tre sivile var drept iIsrael før mandagens angrep.

Ber palestinere evakuere

Samtidig kommer det meldinger om at denisraelske hæren ber tusenvis av palestinere rundt Gaza by evakuere.

Det skal ha blitt sendt ut tekstmeldinger til sivilbefolkningen trenabolag på nord-, sør- og østsiden av byen, flere skal også ha fåtttelefoner, om å forlate hjemmene sine øyeblikkelig.

– For kort tidsiden ble det gjort telefonoppringninger og sendt tekstmeldingertil sivilbefolkningen i Shejaiya, Zeitun og østlige Jabaliya der viba dem om å evakuere øyeblikkelig mot sentrum av Gaza by, sier denisraelske hæren i en uttalelse.

Mandag kveld kommer også meldingerom at palestinske soldater skal ha sneket seg inn i Israel mandagkveld, og infiltrert en landsby like ved grensen, melder israelskTV ifølge Reuters.

22 sykehus truffet hittil

Pressen på stedet harså langt blitt forhindret i å filme området som ble truffet avraketten, ifølge AP.

Ifølge FNs kontor for koordinering avhumanitær innsats (OCHA) har 22 sykehus, klinikker og medisinskesenter blitt truffet av israelske angrep siden militæroffensivenmot Gazastripen startet 8. juli, skriver NTB.